Omgång 15: IFK vinner derbyt

Den här gången går jag emot alla så kallade experttips och tippar IFK-seger i söndagens heta Malmöderby mot serieledaren Bunkeflo IF. Många kanske undrar om jag drabbats av solsting i dessa brittsommardagar.

Nej då, absolut inte. Det är bara så att jag har en starkt "feeling" att IFK bromsar våra vänner från Bunkeflo starka framfart och ger därmed både botten- och toppstriden en fortsatt intressant höst.

I övrigt i denna omgång i division 2 Södra Götaland utnämner jag Ängelholms FF till den klart största favoriten. Allt annat än seger i hemmamötet med VMA är en stor sensation.

Lördag 20/8

15:30 Högaborgs BK – Lunds BK 2
Svenska Spel: 1: 1.95 X: 3.05 2: 2.45

Kommentar: Trenden kan ha vänt för Lunds BK. Klara 4-1 senast hemma på Klostergården mot Laholm har gett lundensarna styrka inför höstspurten. Högaborg är ganska långt ifrån formen för tillfället. Tror att "Krubban" grejar sin andra raka trepoängare.

15:30 Höllvikens GIF – Helsingborgs Södra BIS 1
Svenska Spel*: 1: 1.65 X: 3.30 2: 2.95

Kommentar: Höllviken är ett riktigt "boogie-team" för en tippare. Bo Mårtenssons adepter föll något oväntat senast mot ett formsvagt Värnamo. Ger dock GIF en ny chans i den här matchen där hemmaplan kan bli avgörande.

15:30 Laholms FK – Kristianstads FF X
Svenska Spel*: 1: 2.60 X: 3.10 2: 1.85

Kommentar: En mycket svårtippad match. LFK övertygade senast hemma på Glänninge Park när laget slog tillbaka Ängelholm. Poäng blir det även den här gången när Kristianstad kommer på besök, men det kommer att inskränka sig till en.

Söndag 21/8

16:00 IFK Malmö – Bunkeflo IF 1
Svenska Spel*: 1: 4.10 X: 3.80 2: 1.35

Kommentar: En hemmaseger på Svenska Spels långenkupong ger drygt fyra gånger fläsket. Ett odds väl värt att prova. IFK har absolut inget att förlora i den här matchen. Och är bröderna Zoran och Daniel Jovanovic på hugget kan jättefavoriten Bunkeflo, med många gamla IFK-profiler i sitt lag, falla tungt. Bunkeflo kommer trots den senaste tidens fantastiska resultat (14 mål på höstens tre inledande omgångar) rent statistiskt närmare en förlust. Den kan komma på söndag. Detta till trots lär Bunkeflo vinna serien.

16:00 Ängelholms FF – VMA IK 1
Svenska Spel: 1: 1.10 X: 5.10 2: 6.95

Kommentar: Veckans säkraste tecken. Här är det bara underskattning som kan fälla ÄFF mot ett VMA som förmodligen redan nu har nästa veckas ödesmatch mot IFK Malmö i tankarna.

Måndag 22/8

19:00 IFK Hässleholm – IFK Värnamo 1
Svenska Spel*: 1: 1.55 X: 3.40 2: 3.25

Kommentar: Kamratderby på Österås IP i Hässleholm. Hemmalaget har ännu inte förlorat någon match den här säsongen. Imponerande! Göingarna håller nollan intakt även i den 15:e omgången och tar en trygg seger mot de gästande smålänningarna.

FOTNOT. Svenska Spel-oddsen gäller endast spel i deras spelbutik på svenskaspel.se. Tipset heter "Mixen" och man måste tippa minst tre matcher. Man kan således inte tippa hos de vanliga ombuden. Undantag markeras med en asterisk (*).