IFK Malmö vann i värmen

Efter 2-0 i lördagens bortamatch mot Lunds SK befäste IFK Malmö sin andraplats i division 4 Sydvästra. Men det var inte utan att det bjöds på en viss spänning då det dröjde ända till den 89:e minuten innan "gulingarna" definitivt kunde avgöra matchen.

Erling Nilsson, tränare i IFK Malmö:

Jag tycker nästan att det blev lite onödigt spännande. Med tanke på alla de chanserna som vi skapade borde vi ha punkterat matchen långt tidigare och kanske vunnit med 5-0. Framförallt skulle vi ha satt straffen som vi fick strax efter vårt 1-0-mål.

Det är lätt att försöka finna fel när man själv står utanför. Visst fungerade inte spelet hundraprocentigt, men man får också tänka på att det var ganska hett därute och det viktigaste var trots allt att vi vann matchen.

Vi har det materialet som vi har och det får man jobba med. De detaljerna som inte fungerar bra en match får man försöka rätta till nästa match. Men intentionerna och viljan finns så jag tror att det kommer att bli en trevlig höst.

Lunds SK – IFK Malmö 0-2 (0-1)

Arena: Smörlyckans IP
Domare: Stig Möller, Malmö
Mål: 0-1 (21) Theresé Lövqvist, 0-2 (89) Emelie Andersson
Varningar:

IFK MALMÖ (4-4-2)

Malin Strömstedt

Ida Rahn Johansen
Hanna Svendsen
Malin Engelbrecht
Malin Kjell

Carolina Videla
Johanna Gustavsson
Anna Arnesson
Emelie Jansson

Malin Tufvesson
Theresé Lövqvist

Avbytare

Emma Skatka (Malin Tufvesson 34)
Sandra Möller (Emelie Jansson 42)
Emelie Andersson (Emma Skatka 61)
Paulina Nyhlén (Anna Arnesson 73)
Pernilla Frösslund