"Di gule" favorit mot VMA

Det är en lite ovanlig sits IFK Malmö är i inför lördagens viktiga bortamatch mot jumbon VMA IK. För en gångs skull är det "gulingarna" som får finna sig i att bära favoritskapet. Detta trots att det blev förlust med 0-1 i vårens möte på Malmö IP.

Truppen: Abdul Semwanga-Nyende, Joakim Moberg – Robert Kjellin, Mahmod Khattab, Gamal Bin Saaid, Haris Xhemajli, Blerim Mullici, Migjen Shaqiri, Zoran Jovanovic, Martin Abrahamsson, Karim El hage, Fisnik Alaj, Daniel Jovanovic, Ali Jasim, Michal Aksamit, Nana Piesie.

Aktuellt: Ett stort avbräck för IFK Malmö är att den rutinerade mittbacken, Jörgen Svensson, missar lördagens match, på grund av familjeskäl. Vem som ersätter är hemligt fram till avspark.

Något går heller inte att utläsa av ändringarna i truppen. Förutom Jörgen Svensson är det endast Adnan Zukancic, reservmålvakten, som försvinner. Nya är anfallaren Nana Piesie och målvakten Abdul Semwanga-Nyende.

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö: Det var mycket dåligt av oss att inte vinna vårens match mot VMA IK. Vi hade enormt många hörnor och målchanser, men lyckades likväl inte få bollen.

För oss är det minst lika viktigt att vinna den här matchen som det är för VMA IK. Gör vi det så ser det genast lite bättre ut, medan vi helst inte skall tala om hur det blir vid en eventuell förlust.

Förhoppningsvis skall vi för en gångs skull kunna sätta någon av de målchanser, som vi alltid skapar. Får vi bara en hygglig utdelning på våra chanser så tror jag nog att det kommer att räcka till seger.