Sista chansen för VMA

Särklassiga jumbon VMA IK åkte på en riktig brakförlust då det blev 0-9 i den senaste omgången mot Ängelholms FF. Måhända att man redan då hade börjat fokusera på lördagens viktiga hemmamatch mot IFK Malmö, som man slog i våras med 1-0.

Truppen: Martin Lundborg, Jimmie Andersson – Jens Hermansson, Nils Ekvall, Fredrik Bengtsson, Henrik Kjellén, Martin Johansson, Jens Bertilsson, Robert Holmqvist, Marcus Kallberg, Håkan Leo, Thomas Mårtensson, Kristoffer Åkesson, Anders Giselsson, Christian Andersson, Jon Paradis, Mattias Kardum.

Aktuellt: Det blir inget mer spel i VMA IK på ett tag för Viktor Kjellén. I slutet av förra veckan åkte nämligen den talangfulle mittfältaren till Norrköping där han i fyra år ska läsa kultur- och medieprogrammet.

Jon Paradis har problem med känningar i baksidan av låret och är ett stort frågetecken inför lördagens match mot IFK Malmö. Däremot är Marcus Kallberg (ljumsken) och Jens Hermansson (familjeskäl) åter tillbaka i truppen.

Fredrik Johansson, tränare i VMA IK: Jag måste vara ärlig och erkänna att detta är vår absolut sista chans. Lyckas vi inte vinna hemma mot IFK Malmö är det kört, då är avståndet alldeles för stort för att vi skall hinna ifatt.

Förra matchen mot Ängelholms FF bjöd på en total kollaps. Visst saknade vi folk, men det får inte gå till på det sättet. Ängelholm kunde göra i princip vad de ville och var närmare fler mål än att vi skulle få ett endaste tröstmål.

Det kan ha varit så att killarna börjat ladda för IFK Malmö-matchen, en helg för tidigt. Så får de absolut inte tänka, men det kan vara en möjlig förklaring. Hursomhelst har vi diskuterat igenom det i veckan och det ser positivt ut inför lördagen.