Inför IFK Malmö – Team Sandby IF

IFK Malmö har inlett hösten med två knappa segrar mot IFK Trelleborg respektive Lunds SK. Men dessa matcher är historia nu. På lördagen väntar nämligen en ännu tuffare uppgift då serieledande Team Sandby IF kommer på besök till Malmö Stadion.

Startelvan (4-4-2): Malin Strömstedt – Ida Rahn Johansen, Hanna Svendsen, Paulina Nyhlén, Malin Kjell – Carolina Videla, Johanna Gustavsson, Anna Arnesson, Emelie Jansson – Theresé Lövqvist, Hanna Nilsson. Avbytare: Emelie Andersson, Malin Tufvesson, Marie Järlesäter, Pernilla Frösslund, Sandra Möller.

Aktuellt: Nyförvärvet från Vittsjö GIK, försvarsspelaren Karolina Nilsson, är inte spelklar förrän på måndag den 29 augusti och missar därmed lördagens seriefinal mot tabellettan Team Sandby IF.

Vidare har duktiga mittbacken, Malin Engelbrecht, valt att ta ett uppehåll från fotbollen på grund av sin graviditet. Den är nämligen så långt gången att hon tar det säkra före det osäkra och väljer att ta det lugnt framöver.

Erling Nilsson, tränare i IFK Malmö: Vi tränade igår i hällande ösregn. Samtliga spelare var ordentligt laddade och ser verkligen fram emot lördagens kraftmätning mot tabellettan Södra Sandby IF.

Det är kul att vi (först med hjälp av Frida Ivehed och nu med Camilla Bergström i ledarstaben), lyckats få truppen att tända till efter det att jag gått in som ny tränare, strax före sommaruppehållet.

Många olyckskorpar kraxade om att laget skulle splittras, men alla har jobbat hårt och det har gett resultat i höstens två första seriematcher. Med det GO som finns kommer vi att vara med och kämpa in i kaklet, som en tidigare landslagstränare brukade säga.

Att Malin Engelbrecht har valt att göra ett uppehåll är så klart tråkigt då det är en riktig kanonspelare att jobba med både på träningar och i matcherna. Men vi önskar henne såklart lycka till och önskar henne välkommen tillbaka när detta kan bli aktuellt igen.