Omgång 17: Tungt favoritskap vilar på LBK

Ännu har inte fullträffen infunnit sig, den att dra in maximala sex rätt här på division 2-tipset. Under vissa perioder har det nästan visat sig vara lika svårt som att få ihop 13 rätt på Stryktipset.

Den här veckan ser i vanlig ordning ut att vara svårtippad. Störst favoritskap får för ovanlighetens skull Lunds BK bära som tar emot VMA på Klostergården. I övrigt kan tecknen, åtminstone på förhand, falla lite hur som helst.

Lördag 3/9

14:30 Höllvikens GIF – IFK Malmö X
Svenska Spel: 1: 1.35 X: 3.80 2: 4.10

Kommentar: I Höllviken umgås man med ett par avstängningar. GIF är ett synnerligt nyckfullt lag att tippa, varvar som regel bra insatser med mindre lyckade. Tror dock att ett poängtörstigt IFK kan kriga sig till en poäng i det här derbyt.

15:30 IFK Hässleholm – Bunkeflo IF 2
Svenska Spel*: 1: 2.25 X: 2.95 2: 2.15

Kommentar: Efter 14 förlustfria omgångar har Hässleholm gått på två raka nederlag. Förmodligen blir det ett tredje när tabellettan Bunkeflo kommer på besök. Bunkeflo orkade visserligen bara med oavgjort senast mot Höllviken. Här tar dock Åke Kallenbergs adepter tillfället att hänga av göingarna för gott i kampen om seriesegern.

Söndag 4/9

15:00 Laholms FK – Helsingborgs Södra BIS X
Svenska Spel*: 1: 1.90 X: 3.10 2: 2.50

Kommentar: Halläningarna har väl inte haft marginalerna på sin sida precis den här säsongen. Men LFK:s utsatta tabelläge kan inte enbart skyllas på otur. Pigga nykomlingen Helsingborgs Södra kan spela helt utan press och tar av den anledningen med sig en poäng hem till "Sundets pärla".

16:00 Högaborgs BK – IFK Värnamo 1
Svenska Spel*: 1: 2.70 X: 3.10 2: 1.80

Kommentar: Tror Högaborgs motivation tar ut sin rätt i den här matchen. Värnamo har sitt på det torra, vilket kan straffa sig. I händelse av förlust är Högaborg illa ute.

16:00 Ängelholms FF – Kristianstads FF 1
Svenska Spel*: 1: 1.80 X: 3.10 2: 2.70

Kommentar: Två lag som fortfarande har lite av kontakt med serieledaren Bunkeflo. Det laget som vinner den här matchen lär bli BIF:s enda hot i kampen om en kvalbiljett till Superettan. ÄFF har många presumtiva matchvinnartyper och bör greja det här i form av hemmaplan. En knapp etta.

17:00 Lunds BK – VMA IK 1
Svenska Spel: 1: 1.35 X: 3.80 2: 4.10

Kommentar: En match LBK bara måste vinna. Och lundensarna gör det. Luften gick förmodligen ur VMA förra veckan då det viktiga hemmamötet med IFK Malmö förlorades.

FOTNOT. Svenska Spel-oddsen gäller endast spel i deras spelbutik på svenskaspel.se. Tipset heter "Mixen" och man måste tippa minst tre matcher. Man kan således inte tippa hos de vanliga ombuden. Undantag markeras med en asterisk (*).