IFK Malmö sist i Team Sportia Cup

Det blev förlust för IFK Malmö även i sin sista match i årets upplaga av Team Sportia Cup, och det var det danska elitserielaget Team Helsinge som återigen blev för svåra och som vann med 24-21 (12-12).

Det verkade nästan som om någon jobbat med "klonstämpeln" i Photoshop eftersom matchutvecklingen nästan var en kopia på gårdagens möte med Lugi, det vill säga jämnt skägg i halvtid varefter det gula laget tog befälet i inledningen på andra.

Men precis som när vi mötte Lugi HF hade vi en tiominutersperiod mellan ungefär den 40 och 50:e minuten, då vi gick nästan helt i stå och Team Helsinge kunde göra det avgörande rycket.

Tyvärr gjorde ändringen i spelprogrammet att vår match fick tidigareläggas och att Theis Husfeldt inte hann hem i tid från den konferens han medverkat vid. Med honom i laget hade vi haft flera alternativ på nio meter och antagligen även vunnit matchen.

Bra målvaktsspel även idag då det var Sinisa Strmecki som fick chansen i holken, medan det i övrigt, frånsett Fredrik Koos som gjorde ytterligare en jättebra match, var ganska jämna insatser utan någon som stack ut speciellt.

Försvarsspelet var fortsatt bra, och det är glädjande att få skriva att Rickard Roos än en gång gjorde bra ifrån sig som halvback i 3-2-1-försvaret nu när han äntligen fått chansen även bakåt.

Även Fredrik Koos som känt sig lika vilsen i 3-2-1-spelet som en Jönköpingspåg i stora Malmö, verkar komma in i detta lite speciella försvarsspel mer och mer. Det ser med andra ord riktigt bra ut på den fronten.

Detta har totalt sett varit en bra turnering för oss, och några spelare har fått mer speltid än vanligt i Husfeldts frånvaro, vilket naturligtvis har varit bra såväl för killarna som för tränaren Dragen Brljevic som fått chansen att se vad de olika spelarna går för.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: –
Awayteam: TEAM HELSINGE
Awayteam form: –
Scorehalf: 12-12
Scorefull: 21-24
Arena: Baltiska Hallen
Crowd: 104
Referee: Jonas Johnsson, Hjärup, Mikael Gustavsson, Helsingborg
Goal: –
Homewarning: Daniel Hedlund, Niclas Ljungqvist
Home sent of: –
Homempv: Fredrik Koos
Awaympv: –
Hometeam Squad: Tomas Drivstedt
Sinisa Strmecki
Fredrik Olofsson

Jonas Jensen
Daniel Hedlund
Fredrik Koos
Daniel Thysell
Rickard Roos
Johnni Pedersen
Trond Förde Eriksen
Niclas Ljungqvist
Linus Hesselbom
William Magnusson
Robin Kukec
Hometeam Sub: Jonas Jensen 4
Fredrik Koos 3
Trond Förde Eriksen 3
William Magnusson 3 (3)
Daniel Hedlund 2
Robin Kukec 2
Daniel Thysell
Johnni Pedersen
Niclas Ljungqvist
Rickard Roos
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –