Så var redaktör Lindholm tillbaka som tippare. Med ordinarie teckensättaren Stefan Hegenius ute på nya äventyr fick undertecknad sätta sig ned vid tangentbordet och försöka plita ned en rad som förhoppningsvis ska ge sex rätt.

Lördag 10/9

15:30 Bunkeflo IF – Laholms FK 1
Svenska Spel: 1: 1.20 X: 4.30 2: 5.45

Kommentar: Seriesuveränen Bunkeflo IF förlorar inte två raka matcher. Efter den mindre bra insatsen senast mot IFK Hässleholm, utan avstängde Jens Nordström, är laget revanschsuget och tar en relativt klar seger hemma mot ett poängtörstande Laholms FK.

15:30 Helsingborgs Södra BIS – Högaborgs BK X
Svenska Spel: 1: 1.70 X: 3.25 2: 2.85

Kommentar: Båda lagen stod för ganska starka insatser senast. Helsingborgs Södra BIS bortabesegrade Laholms FK med 2-0 och Högaborgs BK knep en poäng hemma mot IFK Värnamo. Därav tror jag att mycket talar för ett kryss när lagen möts på lördagen på Hedens IP.

15:30 Kristianstads FF – Lunds BK 1
Svenska Spel: 1: 1.35 X: 3.80 2: 4.10

Kommentar: Två lag som har visat hyfsad form på sistone. Medan Lunds BK 3-1-besegrade jumbon VMA IK klarade Kristianstads FF 1-1 mot topplaget Ängelholms FF. Krubban är därmed åter över nedflyttningsstrecket, men kan ännu inte känna sig säkra. Några poäng borta mot Kristianstad blir det dock inte.

15:30 VMA IK – Höllvikens GIF 2
Svenska Spel: 1: 3.60 X: 3.55 2: 1.45

Kommentar: VMA IK:s sista chans att klara sig kvar i division 2 försvann förmodligen då det blev förlust i förra veckans bottenmöte med Lunds BK. För VMA skiljer det nu sju poäng till närmaste lag och åtta till LBK ovan strecket. Med fem omgångar kvar att spela skall det mycket till för laget skall kunna reda upp situationen. Höllvikens GIF, som stod för en svag insats senast mot IFK Malmö, kommer ta med sig samtliga tre poäng hem till Näset.

Söndag 11/9

16:00 IFK Malmö – IFK Hässleholm X
Svenska Spel: 1: 3.25 X: 3.40 2: 1.55

Kommentar: Ett nytt kamratderby. När lagen möttes i våras tog IFK Hässleholm hand om samtliga poäng efter 1-0 hemma på Österås IP. Då fick IFK Malmö en högst tveksam utvisning på Karim El hage. Får "gulingarna" fullfölja söndagens match på Malmö IP med fullt manskap finns det goda chanser till poäng. Två raka segrar vittnar om fin form. Någon ny vinst blir det dock inte, men väl oavgjort, mot ett Hässleholm som imponerade, då man senast besegrade serieledande Bunkeflo IF med 4-1.

17:00 IFK Värnamo – Ängelholms FF 2
Svenska Spel*: 1: 2.30 X: 2.95 2: 2.10

Kommentar: IFK Värnamo verkar ha funnit hemmaformen. Efter att inte ha vunnit mer än en enda av de sex första matcherna i år på Finnvedsvallen har det nu blivit två raka. Detta till trots tror inte undertecknad att det blir ytterligare en seger när Ängelholms FF kommer på besök. ÄFF är i grund och botten ett bättre lag och är efter 1-1 i toppmötet mot Kristianstads FF, säkert ute efter en trepoängare.

FOTNOT. Svenska Spel-oddsen gäller endast spel i deras spelbutik på svenskaspel.se. Tipset heter "Mixen" och man måste tippa minst tre matcher. Man kan således inte tippa hos de vanliga ombuden. Undantag markeras med en asterisk (*).