Omgång 19: 1.07 på Kristianstad

Ordinarie tipparen här på ifkmalmo.com, Stefan Hegenius, har haft en del att stå i även den här veckan. Det innebär att undertecknad, redaktör Lindholm, får ta och plita ned tipstecknen även i Södertvåans 19:e omgång.

Förra veckan lyckades jag pricka in tre matcher. Samtliga dessa var på lördagen. Dagen efter ska vi helst glömma snarast möjligt. Jag hade fel på båda, men vem hade trott att IFK Värnamo skulle besegra Ängelholms FF? Och dessutom med 6-0?

Lördag 17/9

15:30 Högaborgs BK – Bunkeflo IF 2
Svenska Spel*: 1: 3.60 X: 3.55 2: 1.45

Kommentar: Det krävdes en straff för att Bunkeflo IF i den förra omgången skulle besegra Laholms FK. Men mot Högaborg skärper man till sig betydligt och det bör bli en tämligen klar seger för Malmölaget, som snart kan börja förbereda sig för kval till Superettan mot Jönköpings Södra IF.

15:30 IFK Hässleholm – Höllvikens GIF 1
Svenska Spel*: 1: 1.50 X: 3.45 2: 3.45

Kommentar: Hässleholm visar fin form, medan man aldrig riktigt blir klok på Höllvikens GIF. Ena dagen spelar man 1-1 mot Bunkeflo IF för att nästa förlora med 0-2 mot IFK Malmö. Senast lyckades man åtminstone besegra VMA IK. Mot Hässleholm kammar man dock noll. Göingarna har vunnit sina två senaste och tar här sin tredje raka seger.

15:30 Kristianstads FF – VMA IK 1
Svenska Spel: 1: 1.07 X: 5.40 2: 7.70

Kommentar: Det otroligt låga oddset, 1.07, på Kristianstads FF lockar knappast till spel. Men att för den sakens skull tippa seger för ett till synes avsågat VMA IK är på gränsen till idioti. KFF är mycket bättre än VMA på samtliga positioner och vinner utan några större problem.

15:30 Laholms FK – IFK Malmö X
Svenska Spel: 1: 1.85 X: 3.10 2: 2.60

Kommentar: Två lag som kämpar med näbbar och klor för att undvika nedflyttning. Laholms FK har det för tillfället mest utsatta läget på sin nästjumboplats. Det skiljer en poäng upp till Lunds BK, samt två till IFK Malmö och Högaborgs BK. Med varsin spelare avstängd, högerbacken Mattias Bengtsson i Laholm och mittfältaren (även lagkaptenen) Martin Abrahamsson i IFK Malmö, finns det en del som talar för att matchen kommer att sluta oavgjord. Framförallt med tanke på den fina form som "gulingarna" har, samt att Laholm senast var oerhört nära att knipa en poäng av Bunkeflo.

15:30 Lunds BK – IFK Värnamo 2
Svenska Spel: 1: 2.70 X: 3.10 2: 1.80

Kommentar: För tillfället finns det mycket som talar för att det blir kval till Söderettan för IFK Värnamo. Med fyra matcher kvar att spela är avståndet nämligen fem poäng ner till huvudkonkurrenten Helsingborgs Södra BIS. Ett försprång som inte lär vara mindre efter lördagens match mot ett poängtörstande Lunds BK, som Värnamo vinner, även om det lär bli med minsta möjliga marginal.

15:30 Ängelholms FF – Helsingborgs Södra BIS 1
Svenska Spel*: 1: 1.55 X: 3.40 2: 3.25

Kommentar: Det är troligtvis Helsingborgs Södra BIS:s sista chans att haka på IFK Värnamo i kampen om en kvalplats till den nya Söderettan. En chans som man dock förmodligen inte tar. Ängelholms FF måste vara oerhört revanschsuget efter hela 0-6 borta mot IFK Värnamo och ser nog till att man vinner den här matchen, inte minst för hederns skull.

FOTNOT. Svenska Spel-oddsen gäller endast spel i deras spelbutik på svenskaspel.se. Tipset heter "Mixen" och man måste tippa minst tre matcher. Man kan således inte tippa hos de vanliga ombuden. Undantag markeras med en asterisk (*).