Snart måste Laholm ta poäng

Det är inte mycket som har gått Laholms FK:s väg i höst. Fyra poäng på de sju första matcherna var knappast vad hallänningarna hade räknat med. Nu är man näst sist i Södertvåan och måste nästan plocka poäng i lördagens hemmamatch mot IFK Malmö.

Truppen: Joakim Wulff, Markus Johansson – Andreas Thedeby, Miki Matic, Peter Andersson, Kristian Åkesson, Daniel Wiberg, David Eriksson, Jonathan Jacobsson, Kim Einarsson, Kalle Lindgren, Mattias Hed, Petter Gustafsson, Martin Caster, Kalle Genberg, Börje Sundvall.

Aktuellt: Högerbacken Mattias Bengtsson åkte på en utvisning i förra helgens match mot serieledande Bunkeflo IF. Det innebär att han är avstängd i lördagens oerhört viktiga match hemma mot IFK Malmö.

Mot Bunkeflo råkade Laholm även ut för en olycklig skada. Den interna skytteligatvåan, Besart Mazreku, blev så illa tackad av BIF-mittbacken Fredrik Jönsson att han skadade knäet och är borta resten av den här säsongen.

Iztok Pristovnik, tränare i Laholms FK: För vår del har det många gånger sett ut ungefär som mellan IFK Malmö och IFK Hässleholm. Flera matcher är det som vi har varit väldigt nära att ta poäng i, men där det inte har gått vägen.

Det blir oerhört tufft imorgon. Vi är sämre än vad IFK Malmö är för tillfället. De har bra karaktär i laget och en offervilja som gjorde att de kunde vända 0-2 till 2-2 mot IFK Hässleholm. Såklart att vi siktar på seger, men vi vet att det kommer att bli svårt.