U-laget slog Kulladals A-lag

Så sent som för tio dagar sedan vann IFK Malmös A-lag över Kulladals FF med 5-2. Och inte ville killarna i U-laget vara ett dugg sämre när de på tisdagskvällen fick chansen att möta division 3-nykomlingen. "Di gule" gjorde en riktigt bra match och kunde vinna med 4-1.

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Vi hade en bra organisation och en god taktisk tanke under hela matchen, då vi kunde läsa deras spel samt utnyttja deras misstag. Dessutom anföll vi oftast från kanterna, där vi var som starkast med ett antal farliga inlägg på ett tillslag.

Sedan var vi disciplinerade i alla lagdelar och gjorde vi misstag så kom någon från en annan lagdel och rättade till. Faktiskt påminner det väldigt mycket om förra året och då vi dessutom har en starkare och hungrigare trupp i år så ser det riktigt intressant ut.

En sak som är viktig att poängtera i sammanhanget är att vi inte kan anpassa vårt grundspel efter motstånd. Vi måste kunna förlita oss på grundspelet och vara trogen det oavsett om vi möter ett lag från division 3 eller 6.

För att ta några exempel så vann vi 2005 bland annat mot Malmö Anadolu BI:s A-lag och ett starkt Bunkeflo IF, medan vi förlorade mot FC Malmö och spelade oavgjort mot Interamerica. Så det gäller att vi alltid koncentrerar oss på vårt eget spel.

IFK Malmö – Kulladals FF A 4-1 (2-0)

Arena: Malmö Stadion, plan 4
Mål: 1-0 (15) Nana Piesie, 2-0 (30) Fisnik Alaj, 3-0 (60) Nana Piesie, 4-1 (85) Alaa Baker
Varningar: Azeem Razwan, Hajriz Maloki (IFK)

IFK MALMÖ (4-5-1)

Nezir Mehmeti

Henry Safi
Hajriz Maloki
Rogelio Diaz
Ahmedin Sudic

Blerim Mullici
Azeem Razwan
Haris Xhemajli
Fisnik Alaj
Ahmed Tamim

Nana Piesie

Avbytare

Alaa Baker (Fisnik Alaj 46)
Dzevad Nezirevic
George Safi
Mohammed Al-Heich