SÄ sent som för tio dagar sedan vann IFK Malmös A-lag över Kulladals FF med 5-2. Och inte ville killarna i U-laget vara ett dugg sÀmre nÀr de pÄ tisdagskvÀllen fick chansen att möta division 3-nykomlingen. "Di gule" gjorde en riktigt bra match och kunde vinna med 4-1.

Alvaro Ripoll, trÀnare för IFK Malmös U-lag:

Vi hade en bra organisation och en god taktisk tanke under hela matchen, dÄ vi kunde lÀsa deras spel samt utnyttja deras misstag. Dessutom anföll vi oftast frÄn kanterna, dÀr vi var som starkast med ett antal farliga inlÀgg pÄ ett tillslag.

Sedan var vi disciplinerade i alla lagdelar och gjorde vi misstag sÄ kom nÄgon frÄn en annan lagdel och rÀttade till. Faktiskt pÄminner det vÀldigt mycket om förra Äret och dÄ vi dessutom har en starkare och hungrigare trupp i Är sÄ ser det riktigt intressant ut.

En sak som Àr viktig att poÀngtera i sammanhanget Àr att vi inte kan anpassa vÄrt grundspel efter motstÄnd. Vi mÄste kunna förlita oss pÄ grundspelet och vara trogen det oavsett om vi möter ett lag frÄn division 3 eller 6.

För att ta nÄgra exempel sÄ vann vi 2005 bland annat mot Malmö Anadolu BI:s A-lag och ett starkt Bunkeflo IF, medan vi förlorade mot FC Malmö och spelade oavgjort mot Interamerica. SÄ det gÀller att vi alltid koncentrerar oss pÄ vÄrt eget spel.

IFK Malmö – Kulladals FF A 4-1 (2-0)

Arena: Malmö Stadion, plan 4
MĂ„l: 1-0 (15) Nana Piesie, 2-0 (30) Fisnik Alaj, 3-0 (60) Nana Piesie, 4-1 (85) Alaa Baker
Varningar: Azeem Razwan, Hajriz Maloki (IFK)

IFK MALMÖ (4-5-1)

Nezir Mehmeti

Henry Safi
Hajriz Maloki
Rogelio Diaz
Ahmedin Sudic

Blerim Mullici
Azeem Razwan
Haris Xhemajli
Fisnik Alaj
Ahmed Tamim

Nana Piesie

Avbytare

Alaa Baker (Fisnik Alaj 46)
Dzevad Nezirevic
George Safi
Mohammed Al-Heich