Tuff match att vänta för IFK Malmö

Efter två matcher mot mindre kvalificerat motstånd är det åter dags för division 2-klubben IFK Malmö att bekänna färg. Fjolårets seriekollega, Ängelholms FF, numera i den nya ettan, står på lördagen för motståndet på Förslövs nylagda konstgräs.

Startelvan (4-4-2): Joakim Moberg – Ali Jasim, Philip Brandgård, Jörgen Svensson, Karim El hage – Martin Abrahamsson, Robert Kjellin, Michal Aksamit, Daniel Jovanovic – Zoran Jovanovic, Martin Lundgren. Avbytare: Blerim Mullici, Fisnik Alaj, Haris Xhemajli, Migjen Shaqiri.

Aktuellt: Samtliga i 15-mannatruppen som reser upp till Ängelholm på lördagen skall få gott om speltid. Övriga spelare som är tillgängliga kommer istället att vara med i U-lagets match mot Helsingborgs IF.

Mittfältaren/anfallaren Blerim Mullici är tillbaka efter en tids skadefrånvaro. Med är dock inte nyförvärvet, Alexander Nunez, som är borta tills vidare av privata skäl. Dessutom är Lirim Sali, som gjorde ett piggt inhopp senast, sjuk.

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö: Nu har vi tre oerhört tuffa matcher framför oss mot Ängelholms FF, Naestved BK och FC Köpenhamns B-lag. Och det är viktigt att vi gör bra ifrån oss rent spelmässigt.

Meningen är att vi skall stå upp ordentligt och hitta vår karaktär i spelet. Vi har inte ruckat på vårt spelsystem en enda gång sedan i januari och tanken är att vi skall fortsätta att jobba med det.