Avspark: IFK Malmö – Påarps GIF

På måndag den 17 april klockan 17:30 är det avspark mellan IFK Malmö och Påarps GIF i division 2 Södra Götaland. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.

TRUPPERNA

IFK Malmö: Joakim Moberg, Magnus Ringdahl – Robert Kjellin, Philip Brandgård, Michal Aksamit, Jörgen Svensson, Martin Lundgren, Blerim Mullici, Migjen Shaqiri, Zoran Jovanovic, Martin Abrahamsson, Karim El hage, Lirim Sali, Fisnik Alaj, Ali Jasim, Alexander Nunez.

Påarps GIF: Roger Wilhelmsson, Christian Helmvik – Fredrik Persson, Johan Svensson, Peter Sjölin, Igor Antolovic, Ilias Nikolaidis, Nicklas Dahlgren, Almir Selimovic, Björn Larsson, Stefan Ramsten, Mathias Nilsson, Niklas Hermansson, Niclas Holmström, Fredrik Heine, Daniel Waldh.

AKTUELLT

IFK Malmö: De ser riktigt bra ut hos "di gule" inför måndagens premiär. Efter några matchers frånvaro på grund av familjeskäl är nyförvärvet Alexander Nunez tillbaka. Endast fotskadade innermittfältaren, Haris Xhemajli, saknas.

Påarps GIF: Bortsett från toppforwarden Dario Grahovac, som håller på att kämpa sig tillbaka efter korsbandsskadan som han drabbades av i höstas, så är allt frid och fröjd i truppen inför klubbens första match någonsin på den här nivån.

TRÄNARNA TYCKER

Anders Grimberg, huvudtränare i IFK Malmö: Det skall bli riktigt spännande att äntligen få sätta igång seriespelet. Vi har gått och väntat på detta ett bra tag nu så jag tycker att vi kommer väl förberedda.

Man måste dock alltid se upp med nykomlingar. Särskilt så här alldeles i början av serien har de en mycket hög inspirationsnivå, så vi skall definitivt inte underskatta Påarps GIF, utan det är bara hårt jobb som gäller.

Pavlos Nikolaidis, huvudtränare i Påarps GIF: Man får först och främst försöka se till grundförutsättningarna. Vi har aldrig tidigare varit på den här nivån och så får vi börja med att möta IFK Malmö, som är en anrik klubb, så visst blir det tufft.

För den sakens skull kommer vi dock inte låta killarna falla tillbaka ner i banan och få utvecklingen dit IFK Malmö vill. Vår fokusering måste till hundra procent ligga på att spela vårt eget spel och sedan får vi ser hur det går.