Knapp premiärseger för IFK Malmö

Det hjälpte inte att IFK Malmö var överlägset ute på planen i division 4-premiären mot Onslunda IF. "Gulingarna" fick ändå nöja sig med att vinna med minsta möjliga marginal, 2-1, efter att Emelie Andersson och Jenny Malmström stått för de gula målen.

Erling Nilsson, tränare i IFK Malmö:

Vinden spelade sina spratt även den här gången. Men trots att vi hade motvind i den första halvleken så tog vi initiativet direkt. Vi skapade en hel del målchanser, så det var därför lite synd att utdelningen dröjde till den 37:e minuten.

Egentligen borde vi ha punkterat matchen tidigt, men istället släppte vi in Onslunda lite onödigt i slutskedet av matchen och de lyckades också reducera. De hade till och med chansen att kvittera, men som tur var så redde vi upp stormen.

Samtliga tjejer jobbade riktigt bra, men med ett stort plus för Hanna Nilsson, Jenny Malmström och Emma Dahlstrand. Sedan var det extra roligt att se Emelie Andersson tillbaka på planen och dessutom som målskytt.

Onslunda IF 1 – IFK Malmö 1-2 (0-1)

Arena: Onslunda IP
Domare: Mikael Jeppsson, Skurup
Mål: 0-1 (37) Emelie Andersson, 0-2 (59) Jenny Malmström, 1-2 (80) Madeleine Ivarsson
Varningar:

IFK MALMÖ (4-4-2)

Malin Strömstedt

Matilda Johansson
Emma Dahlstrand
Marie Persson
Isabell Bohlin

Jenny Malmström
Hanna Nilsson
Emelie Jansson
Jenny Olsson

Emelie Andersson
Linn Olsson

Avbytare

Pernilla Frösslund