Gösta Ljung 9/8 1934-18/4 2006

En av IFK-fotbollens stora profiler, Gösta Ljung, har avlidit i en ålder av 71 år.

Gösta Ljung kom till IFK Malmö från Tollarp som 24-åring 1958 och tog nästan genast en plats i det allsvenska laget, då tränat av Ingvar Gärd. Ljung spelade högerinner och var både framspelare och målskytt.

Under de fyra åren i allsvenskan spelade han 57 matcher i högsta serien och slog in 15 mål. Han gjorde 90 seriematcher i gult och 24 mål. Totalt blev det 161 A-lagsmatcher och 64 mål.

Gösta Ljung var med i det lag som 1960 kom tvåa i allsvenskan och var med om när IFK Malmö som första svenska lag kvalificerade sig till en kvartsfinal i Europacupen, nuvarande Champions League. Han spelade i fem av de sex matcherna.

Han stannade i IFK Malmö till och med säsongen 1964. Då trappade han ner i Trelleborgs FF, som då spelade i division 4, som då också var nivå fyra i seriesystemet. Hans sista klubb blev TFF. Han bosatte sig i Trelleborg efter den aktiva karriären.

När Gösta Ljung var som bäst var han aktuell för det svenska landslaget och deltog också i ett vårläger i Italien med A-landslaget. Han fick dock nöja sig med att spela en B-landskamp för Sverige 1960.