Snabba mål knäckte IFK Malmö i MM

IFK Malmö, som ställde upp med ett förstärkt U-lag, var inte ens nära att vinna MM-åttondelsfinalen mot division 5-klubben Bunkeflo FF. 0-1 föll redan efter 29 sekunder och till slut blev det hela 0-4 i baken.

– Den starten knäckte oss totalt och om det som hände efter att de hade gjort 2-0, finns inget att orda, sade en djupt besviken, Alvaro Ripoll, assisterande tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Man kan förstå honom. Inte nog med att 0-1 genom Michael Celander föll efter mindre än en halv minut. 0-2 kom redan i den 18:e minuten då Amir Zecevic höll sig framme och stötte in bollen.

– Tyvärr var det några spelare som inte hade rätt fokus från start. Och det är klart att det tar på psyket att få två så snabba mål i baken, då är det definitivt inte lätt att resa sig, menade Alvaro Ripoll.

Den andra halvleken inledde IFK Malmö ganska bra utan att skapa några jättechanser. Man hade dock en boll inne sedan Dzevad Nezirevic runnit igenom i den 56:e minuten, men blev avvinkade för offside.

Två minuter senare kunde Tim Rasmussen istället definitivt avgöra matchen genom att lobba in 3-0 över IFK-målvakten Nezir Mehmeti. Och i den 62:e minuten fastställde samme Rasmussen slutresultatet till 4-0.

Text: Michael Lindholm

Hometeam: BUNKEFLO FF
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 2-0
Scorefull: 4-0
Arena: Bunkeflo IP, plan C
Crowd: 46
Referee: Niklas Andersson, Malmö, John Gunnarsson, Malmö, Zoran Manojlovic, Malmö
Goal: 1-0 (1) Michael Celander, 2-0 (18) Amir Zecevic, 3-0 (58) Tim Rasmussen, 4-0 (62) Tim Rasmussen
Homewarning: Michael Celander
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Nezir Mehmeti

Henry Safi
Hajriz Maloki
Guner Alievski
George Safi

Azeem Razwan
Haris Xhemajli
Rogelio Diaz
Jeton Krasniqi

Migjen Shaqiri
Nana Piesie
Awayteam Sub: Alaa Baker (Rogelio Diaz 28)
Dzevad Nezirevic (George Safi 46)
Ahmedin Sudic (Azeem Razwan 68)