Jättematch räckte inte för IFK Malmö

De gula supportrarna behöver inte oroa sig nämnvärt. Spelet som IFK Malmö presterade i DM-kvartsfinalen mot topplaget i Söderettan, Ängelholms FF, kommer att räcka långt, även om det till slut blev förlust med 1-2.

Bortsett från en liten period i första halvlek så var det "gulingarna" som stod för det mesta av grannlåten. Och första halvtimmen i andra halvlek så fanns det i stort sett bara ett lag på planen.

– Långa stunder var vi faktiskt ganska överlägsna, så egentligen borde det ha varit vi som gått segrande ur den här matchen. Men tyvärr lyckades vi inte den här gången, sade Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Han var trots förlusten inte alltför nedslagen, utan såg istället till det positiva.
– Det hade varit oerhört roligt att gå vidare, men samtidigt var det ingen katastrof att åka ur. För oss var det viktigare att göra en jämn match mot ett bra division 1-lag.

Någorlunda jämnt, åtminstone chansmässigt, var det under de första 45 minuterna. Första halvlek fick dock inte sluta oavgjord, då ÄFF:s Måns Sörensson, strax före pausvilan, kunde sätta 1-0, på en tveksamt dömd straff.

Direkt i andra halvleks upptakt tog IFK Malmö över matchen. Den ena målchansen efter den andra vaskades fram och det var egentligen bara en tidsfråga innan nätkänning skulle uppstå för bortalaget.

Elva minuter in på halvleken var det dags. Zoran Jovanovic slet sig fri längs kortlinjen och var på väg att skjuta, men fälldes. Bollen tog lillebror Daniel hand om, lurade bort suveräne ÄFF-målvakten, Pär Hansson, och kunde lägga in den i öppet mål.

Daniel Jovanovic fick sedan en gyllene chans att även göra 2-1 i den 71:e minuten då Blerim Mullici blev neddragen inne i straffområdet. "Bato", som sällan missar en straff, satte den tätt intill ena stolpen, men Pär Hansson var med på noterna och räddade.

– Han missar normalt sett aldrig en straff, men idag (läs tisdag) valde han att byta hörn och tyvärr så gick det inte vägen, suckade Anders Grimberg, som annars var hur nöjd som helst med bröderna Jovanovic.

Lillebror Jovanovic hade minst en chans ytterligare som han borde ha satt. Efter ett stort misstag av Ängelholmsförsvaret så blev "Bato" fri 35 meter från mål, men fick inte alls till avslutet, som gick strax utanför.

Det var Daniel och Zoran, tillsammans med högeryttermittfältaren, Blerim Mullici som låg bakom det mesta i anfallsväg i IFK Malmö. Egentligen var det bara det där lilla extra som saknades för att det skulle bli succé.

– Vi skapade utan tvivel tillräckligt många målchanser för att vinna den här matchen. Men även om det inte blivit vinst så kan jag bara vara tillfreds med vad vi har presterat i de två senaste matcherna, menade Anders Grimberg.

Istället var det Ängelholms FF som kunde göra 2-1 på ett ströanfall i den 83:e minuten. Efter en hörna från höger så fick inhopparen Mattias Eriksson stå helt omarkerad och tämligen enkelt slå in segermålet.

IFK Malmö ska dock inte gräma sig för mycket över den missen. Överlag skapade nämligen Ängelholm inte särskilt många målchanser sett till 90 minuter och då 1-0 kom på straff, så var det faktiskt det enda spelmålet som man släppte in.

– Det var överlag bra lagdelar i den här matchen, även försvaret och Magnus Ringdahl i mål var hur bra som helst, så det ser bara bra ut inför Höllvikenmatchen på lördag, avrundade Anders Grimberg, som också ville ge ett plus till Jörgen Svensson.

Text: Michael Lindholm

Hometeam: ÄNGELHOLMS FF
Hometeam form: 4-3-3
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-5-1
Scorehalf: 1-0
Scorefull: 2-1
Arena: Ängelholms IP
Crowd: 66
Referee: Roger Persson, Kristianstad, Stefan Svensson, Ängelholm, Robert Daradic, Helsingborg
Goal: 1-0 (44) Måns Sörensson (straff), 1-1 (56) Daniel Jovanovic, 2-1 (83) Mattias Eriksson
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: Pär Hansson
Awaympv: Zoran Jovanovic
Hometeam Squad: Pär Hansson

Markus Johannesson
Jonas Nilsson
Tobias Tandrup
Christian Andersson

Johan Mangfors
Christoffer Skoog
Ronni Andersen

Calle Genberg
Måns Sörensson
Christian Augustsson
Hometeam Sub: Jonas Axeldahl (Johan Mangfors 71)
Markus Holgersson (Ronni Andersen 71)
Mattias Eriksson (Christian Augustsson 71)
Marcus Nilsson (målvakt)
Awayteam Squad: Magnus Ringdahl

Ali Jasim
Niklas Hansson
Jörgen Svensson
Gamal Bin Saaid

Blerim Mullici
Joakim Persson
Zoran Jovanovic
Robert Kjellin
Martin Abrahamsson

Daniel Jovanovic
Awayteam Sub: Fisnik Alaj (Daniel Jovanovic 73)
Alexander Nunez (Martin Abrahamsson 77)
Nana Piesie (Zoran Jovanovic 84)
Nezir Mehmeti (målvakt)