Inför Hörby FF – IFK Malmö

Förra helgens match för IFK Malmö mot Onslunda IF regnade bort och ska istället spelas nu på onsdag den 23 augusti. Men först väntar bortamatch på söndagen mot jumbon Hörby FF. Avspark på Hörby IP är det klockan 17:00.

Startelvan (4-4-2): Annica Påhlsson – Camilla Bergström, Annica Flisbäck, Malin Engelbrecht, Emma Dahlstrand – Jenny Malmström, Johanna Gustavsson, Helena Rosén, Matilda Johansson – Linda Sköldeborn, Anna Hansson. Avbytare: Caroline Hjalmarsson, Malin Tufvesson, Marie Persson.

Aktuellt: Annica Påhlsson, som inte skulle ha stått om Onslundamatchen blivit av som planerat i söndags, är tillbaka i målet när IFK Malmö på söndagen tar sig an jumbon Hörby FF på bortaplan.

– Hon har gjort två kanonmatcher i division 2 med Håkanstorp och det känns tryggt att ha henne tillbaka i IFK:s två närmast kommande matcher, kommenterar tränaren Erling Nilsson.

Mittfältaren Helena Rosén (Håkanstorps BK) bestämde sig egentligen för att sluta spela fotboll efter vårsäsongen. Men efter lite övertalning från Erling Nilssons sida så har hon bestämt sig för att spela några matcher i höst för IFK Malmö.

– Det är en spelare som håller hög klass och det känns roligt att vi åter kan ställa ett bra lag på fötterna, menar Erling, som dessutom gläder sig åt att högerbacken Camilla Bergström kan göra sin första match från start efter att ha varit långtidsskadad.

Erling Nilsson, tränare i IFK Malmö: Vi spelar söndag – onsdag – söndag, vilket kommer att slita på spelarmaterialet, men nu när de flesta spelarna är tillbaka efter sommarledigheten ser det mycket bättre ut.

Även om det är många av våra supporters tycker att serien är körd, så är jag i alla fall övertygad om att vi kommer att vara med och kämpa om topplaceringen in i det sista. Vi har allt i egna händer, det är bara att se till att vinna våra matcher.