U-laget börjar ta form

De olika testmatcherna är sedan en vecka tillbaka i full gång för IFK Malmös utvecklingslag (under 20 år). Utifrån dessa matcher och hur det har sett ut på träningarna ska truppen sedan formas för nästa säsong.

Den kommande säsongen ska "di gules" utvecklingslag bestå av 18 utespelare och två målvakter. Det vill säga om det inte skulle visa sig att kvalitén på spelarna är högre eller lägre än förväntat.

– Skulle det visa sig att vi får in fler som håller måttet så kan det bli någon ytterligare, men det kan såklart också bli tvärtom. Men det är en 20-mannatrupp som vi siktar på, säger tränaren Alvaro Ripoll, till ifkmalmo.com.

Två testmatcher spelades i förra veckan och efter dessa så har tio utespelare och två målvakter säkrat en plats i truppen. Tobias Rosenlind, född 1991, återkommer till IFK Malmö efter en säsong i Husie IF och Mario Djordjevic, född 1990 är ny från FC Malmö.

Samtidigt står det klart att fem spelare, som inte har visat tillräckligt, tvingas lämna föreningen med omedelbar verkan. Christian Perez, Maher Touhami, Manar Ali, Mirko Lukic och Mohammed Ryahi, är spelarna som får söka sig om efter nya klubbar.

– Så vi har åtta platser öppna som det ser ut i dagsläget. De som är hundra procent klara kommer att köra igång med styrketräning, medan övriga får fortsätta att spela testmatcher åtminstone till utgången av november, avrundar Alvaro Ripoll.

Fakta/IFK Malmös utvecklingslag:

Truppen just nu: Mirza Nezirevic, Mohammed Kahidani – George Safi, Guner Alievski, Mario Djordjevic, Johan Olsson, Alaa Baker, Edis Djugumovic, Ahmedin Sudic, Kristoffer Bertolino, Tobias Rosenlind, Dzevad Nezirevic.

Nyförvärv: Mario Djordjevic (FC Malmö), Tobias Rosenlind (Husie IF).

Förluster: Christian Perez, Maher Touhami, Manar Ali, Mirko Lukic, Mohammed Ryahi.