Målen uteblev för "di gule"

Efter förra helgens 5-1-seger mot division 2-laget Laholms FK var IFK Malmö-tränarna Jonas Danielsson och Jimmi Olsson nyfikna och se vad deras adepter skulle prestera mot Höllvikens GIF, ett lag som i likhet med Laholm är mantalsskrivet i tvåan.

Någon favorit i repris blev det dock inte. Matchen slutade mållös, 0-0.
– Det enda jag kan vara nöjd med är försvarsspelet. Vi hade sagt att vi skulle göra allt för att hålla nollan. Det lyckades vi med, kommenterade IFK-tränaren Jonas Danielsson till ifkmalmo.com.

Inledningen på matchen gick klart i IFK:s favör.
– Ja, de första 25 minuterna såg bra ut. Men sedan tappade vi en hel del i spelet och föll tillbaka, fortsatte Jonas Danielsson.

Mycket tack vare att Zoran Jovanovic tvingades utgå på grund av en knäskada.
– Samma knä som han hade problem med i höstas. Bara och hoppas att den inte är alltför allvarlig, inflikade Jonas Danielsson vidare.

I den första akten skapades en del målchanser, för båda lagen. Den andra var nästintill kemiskt ren från denna vara. En säger en möjlighet var allt IFK mäktade med efter sidbytet.

– Så illa var det. Men som sagt, det är vårt stabila försvarsspel vi tar med oss från den här matchen. Sedan vill jag även påpeka att Höllviken gav oss ett helt annat motstånd en Laholm, avslutade Jonas Danielsson.

I IFK Malmö gjorde blott 17-årige Ahmedin Sudic sin första match från start. Han gjorde en briljant insats och var enligt Danielsson IFK:s klart bästa aktör tillsammans med mittbackskollegan Niklas Hansson.

Noterbart var även att IFK-tränaren ansåg att hans manskap blev berövade på två straffsparkar. En när Zoran Jovanovic blev nedgjord, den andra när André Grabowskis skott välkomnades av en hand i HGIF-försvaret.

Närmast väntar danskt motstånd för IFK. På onsdag ställs laget mot Köge, om nu klubben lyckats avvärja sitt konkurshot bör tilläggas, medan Naestved står på andra planhalvan på lördag.

Text: Stefan Hegenius

Hometeam: HÖLLVIKENS GIF
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 0-0
Scorefull: 0-0
Arena: Höllvikens IP
Crowd: 70
Referee: Rickard Ljungblad, Vellinge, Curt Lund, Trelleborg, Tony Strandberg, Malmö
Goal: –
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Magnus Ringdahl

Ali Jasim
Niklas Hansson
Ahmedin Sudic
Lirim Sali

Martin Abrahamsson
Zoran Jovanovic
Joakim Persson
Magnus Bönnemark

Blerim Mullici
Daniel Jovanovic
Awayteam Sub: André Grabowski (Zoran Jovanovic 18)
Jimmie Hermansen (Lirim Sali 46)
Robin Nilsson Bogdanovic (Blerim Mullici 60)
Michal Aksamit (Ahmedin Sudic 70)
Mirza Nezirevic (målvakt)