U-laget föll mot Vellinge

IFK Malmös U-lag, förstärkt med A-lagsspelarna Azeem Razwan och Jeton Krasniqi, spelade på lördagen träningsmatch mot division 4-klubben Vellinge IF. En ganska jämn match där dock Vellinge var något starkare och vann med 3-0.

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Vi hade ett ganska så stort bollinnehav, men vi visste också att Vellinge var duktiga på att spela upp till sina forwards, så det var viktigt för oss att inte slarva för mycket på motståndarens planhalva, då de skulle kunna såra oss på kontringar.

De målen som vi släppte in i första halvlek var en merit utav Vellinge och inte så mycket misstag av oss. Vi spelade faktiskt ändå ett bra försvarsspel även om det kan låta konstigt vid 0-2-underläge i halvtid.

Dock pressade vi dem alldeles för högt upp. Vi vann mycket bollar, men en del rann igenom och då det var stora avstånd mellan lagledarna, så gjorde de oss sårbara.

Anfallsmässigt så skapade vi endast ett fåtal chanser under hela matchen, även om vi stundtals hade ett okej passningsspel. Vi hade eftersträvat att vända spelet oftare, men det är någonting som vi får jobba vidare med.

Tredje målet berodde sedan tyvärr på ett kollektivt misstag, men det finns ingenting att säga om Vellinges seger, utan de vann rättvist. Vår prestation var också okej för man ska inte glömma att vi hade pojklagsspelare med i truppen.

Daniel Weclewicz, som nu dessvärre kommer att skriva på för Kosova, tycker jag var en av planens bästa spelare tillsammans med Kristoffer Bertolino, som utvecklats till en mycket kompetent mittback. I övrigt gjorde Tobias Rosenlind en väldigt bra match.

Det var lite olyckligt att få ner Azeem Razwan och Jeton Krasniqi, som båda var halvskadade, från A-laget och därmed tvingas göra en del byten.

Själva är vi åter på jakt efter nya spelare. FC Malmö kommer nämligen varken att släppa Daniel Weclewicz, Hiwa Bakhtiyar, Patrik Ambros eller Toni Parlov, som provtränat med oss ett bra tag, och därför är vi tvingade att söka vidare.

Vellinge IF A – IFK Malmö 3-0 (2-0)

Arena: Vanningen
Mål:
Varningar:

IFK MALMÖ (4-4-2)

Mohammed Kahidani

Mario Djordjevic
Daniel Weclewicz
Kristoffer Bertolino
Azeem Razwan

Hiwa Bakhtiyar
Tobias Rosenlind
Jeton Krasniqi
Walid Shams

Dzevad Nezirevic
Alaa Baker

Avbytare

Mohammed Hechme (Walid Shams 46)
Kosha (Azeem Razwan 70)