Övertygande insats av U-laget

Det gick ganska trögt ett tag för IFK Malmös U-lag. Den senaste tiden har dock det mesta fungerat och lördagens 2-1 (1-0) i träningsmatchen mot division 3-klubben Stavsten/Ymor FK var "gulingarnas" fjärde raka seger.

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Under de första 20 minuterna ville vi hitta våra positioner och läsa av motståndarna. De använde sig av korta uppspel från backlinjen till en central mittfältare, nummer 14 och vi reglerade vår styrning på sista tredjedelen för att läsa av honom med våra forwards.

Vi tvingade dem att slå längre bollar och det gynnade oss. För även om de var storvuxna så hade vi två magnifika huvudspelare i Jörgen Svensson och Ahmedin "Medo" Sudic, samt Kristoffer Bertolino som gjorde ett bra jobb med att plocka upp andrabollarna.

Dessutom hade vi ett bra anfall och försvar. Vi tog rättvist ledningen med 1-0 och lyckades också hela tiden stoppa motståndarna på mittplan, så de var aldrig nära att hota oss förutom på de fasta situationerna.

Den andra halvleken var för övrigt en organiserad halvlek för vår del. Vi försökte verkligen utnyttja motståndarnas misstag, hade ett bra försvarsspel och de lyckades inte läsa vår styrning utan envisades med sina långa uppspel.

Det var en väldigt fysisk match som spelades i ett alldeles för högt tempo för Stavstens teknik och det passade oss. De har ju inget tekniskt lag, utan är mer fysiska och hade de spelat en mer långsam fotboll så hade det gynnat dem bättre.

Bortsett från ett misstag på en fast situation, som ledde till deras 1-2-mål, så gjorde grabbarna en mycket bra match. Det var professionellt på alla sätt och vi var verkligen värda segern i den här matchen eftersom vi var det klart bästa laget.

IFK Malmö – Stavsten/Ymor FK A 2-1 (1-0)

Arena: Malmö Stadion, plan 2
Mål: 1-0 (25) Dzevad Nezirevic, 2-0 (65) Alaa Baker (straff)
Varningar: Mohammed Ibrahim (IFK)

IFK MALMÖ (4-3-3)

Mohammed Kahidani

Mario Djordjevic
Jörgen Svensson
Ahmedin Sudic
Jimmie Hermansen

Kristoffer Bertolino
Mohammed Ibrahim
Alaa Baker

Zoran Jovanovic
Dzevad Nezirevic
Jeton Krasniqi

Avbytare

Guner Alievski (Ahmedin Sudic 46)
Walid Shams (Zoran Jovanovic 46)
Azeem Razwan (Jeton Krasniqi 60)
Daniel Weclewicz
Hiwa Bakhtiyar