Säker cupseger för IFK Malmö

Det var tre år sedan division 1-nykomlingen IFK Malmö senast deltog i Svenska Cupen. Och comebacken på onsdagen gick ungefär som väntat, seger med klara 4-0 (2-0) borta mot halländska Stafsinge IF.

Något bländande spel bjöds det dock inte på mot Stafsinge som hör hemma i fyran. Det var faktiskt också så att "gulingarnas" tränarduo Jonas Danielsson och Jimmi Olsson var rätt så missnöjda efter matchen.

– Det var en match där i stort sett ingen gjorde någonting mer än vad man minst kunde kräva av dem. Vi hade faktiskt förväntat oss lite mer än så, sade den gula tränarduon Jonas Danielsson och Jimmi Olsson, till ifkmalmo.com.

Med all rätt. Engagemanget var ännu en gång inte det allra bästa. Det var extra tydligt under den första halvleken och framförallt den första halvtimmen där det var Stafsinge som stod för de flesta målchanserna, fyra, jämfört med IFK Malmös enda.

Fast efter att domaren blåst straff för hands i den 33:e minuten och lagkaptenen Martin Abrahamsson förvaltat den väl så blev det en viss bättring ur gula ögon sett. Och de kommande 21 minuterna skulle komma att avgöra matchen.

 • 0-2 (44): Matchens stora behållning då ett snyggt väggspel mellan Zoran Jovanovic och Magnus Bönnemark renderade i 0-2. Bönnemark fick tillbaka bollen av Jovanovic i höjd med straffområdesgränsen och avslutade säkert.
 • 0-3 (51): En ovan gul målskytt, vänsterbacken Philip Brandgård, satte 0-3 med ett skott utifrån 20 meter.
 • 0-4 (54): Zoran Jovanovic bjöd på en delikatess då han klackade in bollen vid bortre stolpen efter en hörna av Joakim Persson.

  Sedan minskade den gula anstormningen även om chanser knappast saknades för att utöka ledningen mot ett tröttkört, men hedersamt kämpande Stafsinge.

  – Vi hade nog trott på en större seger än 4-0 och dessutom på ett bättre spel. Under långa stunder så var det tämligen slöt och oinspirerat, som i flera matcher tidigare på försäsongen, förklarade Jonas Danielsson och Jimmi Olsson.

  Fast en viss förståelse hade ändå tränarduon.

  – Givetvis så vill vi ha hundra procent inställning mot alla, men vi vet ju samtidigt att det inte är så lätt att motivera sig mot ett sådant här motstånd. Oavsett så är det ändå något som vi får fortsätta att jobba med.

  Det var inte lätt att utse någon matchens lirare i IFK Malmö. Ingen var egentligen värd mer än betyget godkänt. Därför föll valet på Zoran Jovanovic för ett fint mål och ett bra samarbete med Magnus Bönnemark fram till 2-0-målet.

  Text: Michael Lindholm

  Hometeam: STAFSINGE IF
  Hometeam form: 4-4-2
  Awayteam: IFK MALMÖ
  Awayteam form: 4-4-2
  Scorehalf: 0-2
  Scorefull: 0-4
  Arena: Stafsinge IP
  Crowd: 180
  Referee: Jonas Carlsson, Halmstad, Mario Miketa, Falkenberg, Mohamed Omar, Långås
  Goal: 0-1 (33) Martin Abrahamsson (straff), 0-2 (44) Magnus Bönnemark, 0-3 (51) Philip Brandgård, 0-4 (54) Zoran Jovanovic
  Homewarning: Andreas Andersson, Jarl Magnusson, Rikard Bojang
  Home sent of: –
  Homempv: Mahmut Özen
  Awaympv: Zoran Jovanovic
  Hometeam Squad: Martin Bergman

  Mahmut Özen
  Per Andersson
  Andreas Andersson
  Linus Johansson

  Rikard Bojang
  Joachim Andersson
  Magnus Jacobsson
  Sebastian Bengtsson

  Ali Alawia
  Emil Bengtsson
  Hometeam Sub: Andreas Johansson (Joachim Andersson 64)
  Jarl Magnusson (Ali Alawia 64)
  Mattias Nilsson
  Rasmus Anghem
  Jonas Pettersson (målvakt)
  Awayteam Squad: Magnus Ringdahl

  Ali Jasim
  Ahmedin Sudic
  Jörgen Svensson
  Philip Brandgård

  Magnus Bönnemark
  Joakim Persson
  Zoran Jovanovic
  Martin Abrahamsson

  Daniel Jovanovic
  Blerim Mullici
  Awayteam Sub: Michal Aksamit (Joakim Persson 57)
  Robin Nilsson Bogdanovic (Blerim Mullici 61)
  Jeton Krasniqi (Zoran Jovanovic 71)
  Azeem Razwan
  Mirza Nezirevic (målvakt)