U-laget var fantasilöst

Spelet fungerade någorlunda till två tredjedelar. Men längst fram gick det inte alls för IFK Malmös U-lag som förlorade lördagens match mot Veberöds AIF i juniorserien division 2 Södra med 0-1 (0-1).

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Vi fick ett baklängesmål efter endast ett par minuter och det kom som en chock för vårt lag. Förutom det så hade vi ett bollinnehav på kanske 70 procent i den första halvleken och det säger ju faktiskt ganska mycket.

Våra uppspel från egen planhalva, både långa och korta, fungerade alldeles utmärkt. Backlinjen gjorde där ett jättebra jobb tillsammans med mittfältet. Däremot var vårt spel på den sista tredjedelen alldeles för ineffektivt och förutsägbart.

Av den anledningen så lyckades vi inte hota Veberöd, som försvarade sig med nio man på egen planhalva, något nämnvärt. De gick bara och väntade på våra misstag så att de sedan kunde ställa om snabbt till anfall.

Det kändes dock ändå som vi hade kontroll och hade vi bara tålamod trodde jag vi skulle kunna vända. De taktiska förändringarna som vi gjorde under pausen fick då inte alls rätt effekt, utan vi blev sämre som lag i den andra halvleken.

Mittfältaren Tobias Rosenlind borde ha varit kvar på planen, men han spelade med 91:orna dagen innan så bytet var tyvärr ett måste. Det är dock en så pass viktig spelare för oss så det är nog inget som kommer att hända i fortsättningen.

Under den andra halvleken så var vi också alldeles för ivriga på den första tredjedelen, tappade tålamodet och började spela väldigt långt. Det fick till följd att mittfältarna på den andra tredjedelen hade svårt att få tag i bollen och sedan slå den sista passningen.

Våra anfallare var alldeles för stillastående och som sagt förutsägbara i 90 minuter. De hade ingen fantasi överhuvudtaget och jobbade mest för sig själva istället för att lösa problemen genom att samarbeta.

Trots förlusten får ändå första och andra lagdelen, det vill säga backlinjen och mittfältet, ett godkänt betyg. Däremot så var samtliga våra anfallare underkända och det är givetvis inte bra, men det är ändå ingenting som oroar mig.

Veberöds AIF – IFK Malmö 1-0 (1-0)

Arena: Romelevallen
Domare: Mendo Tolomanoski, Eslöv
Mål:
Varningar: Guner Alievski 2, Alaa Baker, Dzevad Nezirevic (IFK)
Utvisningar: Guner Alievski (IFK)

IFK MALMÖ (4-3-3)

Mohammed Kahidani

Mario Djordjevic
Guner Alievski
Kristoffer Bertolino
George Safi

Tobias Rosenlind
Alaa Baker
Mohammed Ibrahim

Edis Djugumovic
Abdullah Jassim
Dzevad Nezirevic

Avbytare

Walid Shams (Tobias Rosenlind 46)
Aljosa Remetic (Abdullah Jassim 60)
Kusha Modyr (George Safi 60)