Stabil insats av IFK Malmö

Det är ännu en bit kvar till toppformen för division 3-klubben Håkanstorp/IFK Malmö. Periodvis var det dock riktigt bra spel i lördagens match där "di gule" besegrade IFK Trelleborg 1 med 2-0 (2-0) på bortaplan.

Zonny Schmuck, tränare i IFK Malmö:

Skönast med den här matchen var helt klart att vi kunde ta vår första trepoängare i seriespelet. Det var mycket roligt att se lyftet från förra matchen och att samtliga spelare verkligen jobbade för varandra.

Stundtals hittade vi också tillbaka till det spelet som vi har presterat under försäsongen. Vi hade snabba spelvändningar, skapade många målchanser och höll tätt i backlinjen, så det får jag vara nöjd med.

Jag tycker dock att vi borde ha gjort fler mål på alla de chanserna som vi skapade. Vi lär inte få runt tio farliga målchanser i varje match, så det gäller att vi blir effektivare och verkligen tar vara på de lägena som ges.

Planen var småknutig och det blåste en hel del så förutsättningarna för bra fotboll var inte de allra bästa. Det var kanske också därför som spelet var lite ojämnt och vi inte fick någon riktig ordning på passningsspelet.

IFK Trelleborg 1 – Håkanstorp/IFK Malmö 0-2 (0-2)

Arena: Vångavallen
Domare: Bert Linde, Trelleborg
Mål: 0-1 (16) Hanna Nilsson, 0-2 (35) Linda Green
Varningar: Linda Green, Linn Olsson (HIFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Linda Carlsson

Emma Dahlstrand
Nina Ericsson
Hanna Svendsen
Carina Björkqvist

Veronica Hansson
Anette Palm
Linda Green
Anna Karlsson

Hanna Nilsson
Linn Olsson

Avbytare

Jenny Malmström (Anna Karlsson 46)
Jenny Simonsson (Carina Björkqvist 84)
Nathali Persson