U-laget visade kapacitet

Det var ingen rolig premiär för IFK Malmös U-lag i reservlagsserien division 1 Elit för drygt två veckor sedan då man förlorade med 2-4 mot IFK Hässleholm. Då var onsdagens prestation där man slog Kirseberg IF med 3-1 desto bättre.

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Vi inledde matchen något nervöst, men med tidens gång så visade vi oss själva den kapacitet som laget har. Dock så begick vi ett kollektivt misstag som resulterade i att Kirseberg kunde ta ledningen i matchen.

Jag tycker att vi i mitten av andra halvleken började koppla grepp om matchen i och med att vi hade mer tålamod i våra uppspel från vår backlinje. Då Kirseberg blev trötta så blev det också lättare att hitta våra centrala mittfältare.

Jimmie Hermansen kom i halvtid in på vänsterbacken och vi flyttade upp George Safi i anfallet. Detta gjorde att vi fick ett mycket mer dynamiskt och oförutsägbart anfallsspel där George bidrog mycket med sitt djupledsspel.

Azeem Razwan, som även han byttes in i halvtid, behövde få speltid och bidrog även han till ett ökat bollinnehav.

Sedan i den 70:e minuten tog vi även in Walid Shams. Ett byte som vi gjorde för att kunna använda oss av crosslöpningar. Och det tredje målet berodde på detta, efter en mycket fin anfallskombination.

Killarna är värda stor respekt då vi mötte spelare som i genomsnitt var två-tre år äldre. Bortsett från de två A-lagsspelare så ställde vi ju upp med ett juniorlag. Vi ska därför njuta av segern idag, men från och med imorgon gäller lördagens DM-match mot Nosaby.

Nu har vi bevisat för oss själva att vi inte bara kan spela bra fotboll mot lag i vår egen ålder. Utan vi kan även spela organiserad, attraktiv fotboll mot äldre lag som på pappret ska vara mer rutinerade än vad vi är.

IFK Malmö – Kirseberg IF 3-1 (0-1)

Arena: Hästhagens IP
Domare: Vlatko Kralev, Malmö, Christer Sandgren, Klågerup, Patricio Nunez, Malmö
Mål: 1-1 (60) George Safi, 2-1 (70) Dzevad Nezirevic, 3-1 (75) Dzevad Nezirevic
Varningar: Alaa Baker (IFK)

IFK MALMÖ (4-3-3)

Mirza Nezirevic

Mario Djordjevic
Guner Alievski
Kristoffer Bertolino
George Safi

Tobias Rosenlind
Mohammed Ibrahim
Alaa Baker

Aljosa Remetic
Dzevad Nezirevic
Edis Djugumovic

Avbytare

Azeem Razwan (Edis Djugumovic 46)
Jimmie Hermansen (Mohammed Ibrahim 46)
Walid Shams (Aljosa Remetic 70)
Abdullah Jassim
Kusha Modyr