Enkelt DM-avancemang för IFK Malmö

Det var med nöd och näppe som IFK Malmö ifjol klarade av division 5-klubben Hittarps IK i DM. Fast det var då det. 2007 års inträde i den tredje omgången bjöd på storseger, 6-0 (2-0), över en annan klubb från femman, Lunds BoIS.

Den stora segermarginalen till trots så var inte IFK-tränaren Jonas Danielsson nöjd med tisdagens match på Klostergården. Han tyckte till och med att "gulingarnas" insats var riktigt dålig och att bara ett fåtal spelare kunde få godkänt.

– Det var definitivt inte bra och den första halvleken var direkt usel. Sedan blev det lite bättre i andra halvlek, men det var också ytterst lite. Jag hade i varje fall hoppats få lite mer positiva kvitton av bänkspelarna, sade Jonas Danielsson, till ifkmalmo.com,

Och det är bara att hålla med honom. Endast två spelare som fanns med i startelvan mot Torslanda IK fick starta även mot Lunds BoIS. Övriga bortsett från Zoran Jovanovic och i viss mån Blerim Mullici, har i bästa fall suttit på bänken den senaste tiden.

Zoran Jovanovic på mittfältet och mittbacken Niklas Hansson var de IFK-spelarna som visade bäst takter under matchen.

Tvåmålsskytten, Ahmedin Sudic, som startade som vänsterback, men som gick över till att spela mittback i den andra halvleken, gjorde en fullt godkänd match. Ett positivt inhopp gjordes även av anfallaren Robin Nilsson Bogdanovic.

– Så värst många godkända spelare var det inte. Det var dock roligt att se Niklas Hansson och Zoran Jovanovic, som verkligen tog ansvar, samt Robin Nilsson Bogdanovic som skapade en hel del chanser när han kom in, förklarade Jonas Danielsson.

Emellanåt blixtrade IFK Malmö till och publiken fick se sex mål, varav en del var riktigt granna.

 • 0-1 (13): Blerim Mullci slog en hörna från vänster mot den bortre stolpen. Där fanns sedan Zoran Jovanovic som nickade fram till Azeem Razwan som kunde stöta in 0-1-målet från nära håll.
 • 0-2 (41): Unge Dzevad Nezirevic gjorde precis som han brukar göra i U-laget. Han fick en boll i djupled, sprintade ifrån motståndarförsvaret och kunde enkelt placera den bredvid målvakten i Lunds BoIS.
 • 0-3 (50): Zoran Jovanovic med en perfekt träff från 25 meter.
 • 0-4 (68): Edin Cakovic förvaltade ett friläge efter att Robin Nilsson Bogdanovic dribblat av en man längs kortlinjen och sedan spelat in.
 • 0-5 (72): Ett inlägg från Zoran Jovanovic nickades vid bortre stolpen vidare av Niklas Hansson. Och i röran framför mål fanns Ahmedin Sudic som forcerade in bollen i mål via en motståndare.
 • 0-6 (86): Ahmedin Sudic använde vänsterdojan då han drog till på halvvolley från 25 meter.

  Det kunde ha blivit ett sjunde om bara lagkaptenen Niklas Hansson visat lite mer kyla och satt straffen som han hade knappt tio minuter från slutet.

  Om själva matchen finns det inte så mycket mer att orda. Det ska skilja en hel del när det är fyra divisioner lagen emellan. Lund tilläts dock skapa en del chanser när IFK-försvaret inte var på sin vakt och kunde mycket väl ha fått in någon boll.

  Nästa omgång i DM spelas preliminärt i vecka 26 och där får IFK Malmö möta segraren i matchen mellan Högaborgs BK och Perstorps SK. En match som "di gule" oavsett motstånd kommer att få spela på hemmaplan.

  Text: Michael Lindholm

  FOTNOT. Blerim Mullici byttes in igen i den 80:e minuten då Zoran Jovanovic utgick.

  Hometeam: LUNDS BOIS
  Hometeam form: –
  Awayteam: IFK MALMÖ
  Awayteam form: 4-4-2
  Scorehalf: 0-2
  Scorefull: 0-6
  Arena: Klostergårdens IP
  Crowd: 52
  Referee: Jakob Magnetorp, Lund, Dragi Bosevski, Eslöv, Fatos Lloncari, Lund
  Goal: 0-1 (13) Azeem Razwan, 0-2 (41) Dzevad Nezirevic, 0-3 (50) Zoran Jovanovic, 0-4 (68) Edin Cakovic, 0-5 (72) Ahmedin Sudic, 0-6 (86) Ahmedin Sudic
  Homewarning: –
  Home sent of: –
  Homempv: –
  Awaympv: Zoran Jovanovic
  Hometeam Squad: –
  Hometeam Sub: –
  Awayteam Squad: Magnus Ringdahl

  Jimmie Hermansen
  Kristoffer Bertolino
  Niklas Hansson
  Ahmedin Sudic

  Jeton Krasniqi
  Azeem Razwan
  Zoran Jovanovic
  Blerim Mullici

  Edin Cakovic
  Dzevad Nezirevic
  Awayteam Sub: Robin Nilsson Bogdanovic (Dzevad Nezirevic 46)
  André Grabowski (Blerim Mullici 57)
  Joakim Persson
  Magnus Bönnemark
  Niclas Jeppson (målvakt)