Avspark: Visby IF Gute – IFK Malmö

På söndag den 13 maj klockan 16:00 är det avspark mellan Visby IF Gute och IFK Malmö i division 1 Södra. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.

TRUPPERNA

Visby IF Gute: Jacob Gardell, Goran Jovanovic – Daniel Engström, Daniel Backéus, Joakim Lindgren, Mattias Harring, Patrik Ronström, Mikael Åskoogh, Jonas Lindstrand, Pontus Särland, Jakob Widin, Thorbjörn Ahlqvist, Edib Kurtovic, Christian Hederstedt, Hassan Hilowle, Carl Oscar Sjöström.

IFK Malmö (4-4-2): Niclas Jeppson – Ali Jasim, Michal Aksamit, Niklas Hansson, Ahmedin Sudic – Magnus Bönnemark, Joakim Persson, Zoran Jovanovic, Daniel Jovanovic – Jörgen Svensson, Robin Nilsson Bogdanovic. Avbytare: Blerim Mullici, Edin Cakovic, Jimmie Hermansen, Kristoffer Bertolino, Magnus Ringdahl (målvakt).

AKTUELLT

Visby IF Gute: Försvararen Carl Oscar Sjöström har haft problem med fötterna och är för första gången i år med i truppen. Mittfältarna Christian Hederstedt och Hassan Hilowle är också tillbaka efter sina lårskador.

IFK Malmö: Det är någon ny skada varje vecka nu för IFK Malmö. Srdjan Remetic råkade ut för en bristning i låret mot Torslanda IK och Karim El hage drabbades av samma skada på fredagsträningen. En månads frånvaro är att vänta för båda.

Mer positivt är att Zoran Jovanovic kan spela i de båda närmaste matcherna, borta mot Visby IF Gute och hemma mot Qviding FIF. Hans dom efter den grova utvisningen mot FC Trollhättan kommer nämligen först den 22 maj.

Dessutom är Blerim Mullici tillbaka efter sin avstängning.

TRÄNARNA TYCKER

Stellan Carlsson, tränare i Visby IF Gute: Vi har haft det tungt de senaste matcherna och vi får se hur länge det fortsätter. Jag tror att det kommer att ta ett tag innan vi hittar rätt och därför är jag övertygad om att det blir tufft mot IFK Malmö.

Förklaringen är att det har hänt en hel del i vår trupp inför året. Fyra spelare som totalt gjorde över 40 mål ifjol har lämnat, däribland Anders Lindberg och Alexander Gerth, våra anfallare som har gått till Enköping respektive AIK, så det tar tid att hitta rätt.

Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö: Det är alltid skönt att ha en seger och bra träningsvecka i ryggen inför en sådan här lång resa. Efter 4-1 mot Torslanda så kommer vi med ett gott självförtroende och segerchanserna bör vara goda.

Jag tror att matchen kommer att se ut precis som de andra matcherna som vi har spelat. Det vill säga att det mesta talar för att vi får se tufft spel, mycket kamp och långa bollar. Hittills är det bara vi själva som har försökt med kortpassningsspel under matcherna.

Visby Gute har inte vunnit sedan premiären, men vi koncentrerar oss som alltid bara på oss själva. Jag tycker som sagt att vi har bra förutsättningar för att vinna, men det gäller att vara på tårna annars kommer vi att få en ny smäll på näsan.