Avspark: IFK Malmö – Qviding FIF

På söndag den 20 maj klockan 16:00 är det avspark mellan IFK Malmö och Qviding FIF i division 1 Södra. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.

TRUPPERNA

IFK Malmö (4-4-2): Niclas Jeppson – Ali Jasim, Michal Aksamit, Niklas Hansson, Ahmedin Sudic – Magnus Bönnemark, Joakim Persson, Zoran Jovanovic, Daniel Jovanovic – Jörgen Svensson, Robin Nilsson Bogdanovic. Avbytare: Blerim Mullici, Edin Cakovic, Jimmie Hermansen, Kristoffer Bertolino, Magnus Ringdahl (målvakt).

Qviding FIF: Johan Hagman, Mattias Sandsten – Ante Maletic, David Björkeryd, Björn Andersson, Mattias Lundström, David Wiklander, Andreas Holmberg, Josef Karlsson, Julio Cesar Mozeli, Tomas Eriksson, Peter Elmander, Hannes Sahlin, Markus Cederqvist, Rickard Hansson, Alan Dari Lindahl.

AKTUELLT

IFK Malmö: Inga skador, sjukdomar eller avstängningar stör inför söndagens toppmatch mot tabelltvåan Qviding FIF. Därför kan IFK Malmö komma till spel med samma startelva och bänk som i segermatchen mot Visby Gute.

Qviding FIF: Hannes Stiller, som inte var med i torsdagens cupmatch mot BK Häcken, missar även matchen mot IFK Malmö. Det onda i ljumsken är på väg att ge med sig, men man tar inga risker och därför får han ta god tid på sig för att bli helt frisk.

Förutom Hannes Stiller så saknas två andra anfallare, Gabriel Lubian (privata skäl) och Mauricio Lopez (varit långtidsskadad i ljumsken). När det gäller Lopez så hoppas Qviding ha honom tillbaka till nästa match.

TRÄNARNA TYCKER

Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö: Det är en oerhört bra värdemätare eftersom jag tror att Qviding är i toppen för att stanna. Nu känns det som att vi verkligen kan få se var vi står någonstans.

Vi är givetvis inte nöjda med att ha släppt in tolv mål, som är åtminstone fem mål för mycket. De tre målen mot Visby Gute och de två mot Kristianstad var nämligen helt onödiga. Men det mesta handlar om att ha fokus ända tills domaren blåser.

Zoran Lukic, tränare i Qviding FIF: Vi har som målsättning att ta oss tillbaka till Superettan direkt och därför åker vi till Malmö för att vinna. Det känns som att vi är på väg tillbaka till storformen och vi spelade också bättre än Häcken i torsdags.

Jag tycker också att vi har ganska bra koll på IFK Malmö och vilka spelare som vi behöver se upp med. Vi vill ju inte lämna något åt slumpen, så vi såg dem mot Trollhättan, men varje match har sitt eget liv så det kan mycket väl bli annorlunda.