Danielsson: "Jeppson fick fruktansvärt ont"

Niclas Jeppson hade mycket att göra under sin dryga halvtimme på planen i söndagens match mot Qviding FIF. Och inte gjorde det saken lättare att IFK Malmö-målvakten fick en armbåge i huvudet efter drygt 20 minuters spel.

En armbåge som i förlängningen innebar att han blev tvungen att bryta matchen. Jeppson försökte fortsätta och gjorde bland annat en strålande frilägesräddning i den 31:e minuten, men till slut gjorde det för ont och två minuter senare skedde bytet.

– Han fick fruktansvärt ont i huvudet och var yr efter smällen, kanske är det till och med en lättare hjärnskakning, så han ska åka iväg till sjukhuset och se vad det är för något, berättade IFK-tränaren Jonas Danielsson.

Magnus Ringdahl, som inte hade stått i division 1 sedan han skadade sig i premiären mot Ängelholms FF, hade ingen lätt uppgift.

Fyra svettiga räddningar hade Niclas Jeppson redan gjort och Magnus Ringdahl fick ställas på prov direkt mot ett anstormande Qviding. På stopptid i första halvlek så spräcktes också nollan efter en nickskarv av Björn Andersson.

Från läktarplats såg det ingripandet av Ringdahl lite väl tveksamt ut, men han förklarade sig efteråt.

– Den kom för högt för att jag skulle kunna nå den. Så lång är jag faktiskt inte, sade 191 centimeter långe Magnus Ringdahl, som sedan revanscherade sig då han gjorde några matchavgörande räddningar i andra halvlek.