Walid gjorde tre mål för P91

Det är lätt att konstatera att IFK Malmös P91 behöver sin "inlånade" trio från U-laget. På torsdagen gjorde nämligen Walid Shams tre mål och Edis Djugumovic ett när "di gule" besegrade Höllvikens GIF med 4-3 (3-1) i P16 Skåne grupp A.

Marco Whittle, tränare för IFK Malmös P91:

Den första halvleken var riktigt bra med ett stort bollinnehav och kortpassningsspel. Bortsett från deras 1-0-mål så hade de ingenting och med tre snabba mål så vände vi underläge till halvtidsledning med 3-1.

Höllviken satte sedan press direkt i andra och det gjorde att vi blev lite stressade. Men då vi gjorde 4-1 så löste nervknutarna upp sig och även om de kunde göra två mål i slutet av matchen så var segern aldrig i någon fara.

Det kan tyckas knappt med ett mål och visst borde vi ha vunnit med större siffror. Vi hade ett stort spelövertag och skapade mängder med chanser, men att vi fick tre poäng med oss till Malmö, samt spelade bra fotboll, var det viktigaste.

Vi hade lånat in tre spelare från U-laget, Edis Djugumovic, Tobias Rosenlind och Walid Shams och som vanligt betydde de mycket för vår del. En annan spelare som var duktig var Michael Lindén som den här gången fick spela högerback.

Höllvikens GIF – IFK Malmö 3-4 (1-3)

Arena: Höllvikens IP
Domare: Goce Drijovski, Trelleborg
Mål: 1-1 (26) Walid Shams, 1-2 (28) Edis Djugumovic, 1-3 (32) Walid Shams, 1-4 (64) Walid Shams
Varningar: Mateo Mandic, Max Rogersson (IFK)
Utvisningar: Diyar Kermanj (IFK)

IFK MALMÖ (4-3-3)

Diyar Kermanj

Michael Lindén
Kevin Delgado
Jozeph Gashi
Mohammed Tamim

Mateo Mandic
Tobias Rosenlind
Max Rogersson

Rejhan Crnisanin
Edis Djugumovic
Walid Shams

Avbytare

Dekan Hamatal (Mohammed Tamim 54)