Avspark: Skärhamns IK – IFK Malmö

På lördag den 9 juni klockan 16:00 är det avspark mellan Skärhamns IK och IFK Malmö i division 1 Södra. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.

TRUPPERNA

Skärhamns IK: Erik Ohlsson, Rickard Alsterberg – Johannes Kristiansson, Jonas Gunnarsson, Björn Rydberg, Marcus Axelsson, Marcus Claesson, Kourosh Hatami, Marcus Kristiansson, David Lundström, Tobias Gimpel, Niklas Löfgren, Tobias Löfgren, Erik Olsson, Tom Ekliden, Fernando Fuentes.

IFK Malmö: Niclas Jeppson, Magnus Ringdahl – Jimmie Hermansen, Michal Aksamit, Jörgen Svensson, Niklas Hansson, Magnus Bönnemark, Blerim Mullici, Daniel Jovanovic, Zoran Jovanovic, Joakim Persson, André Grabowski, Ali Jasim, Azeem Razwan. Ahmedin Sudic, Srdjan Remetic, Edin Cakovic.

AKTUELLT

Skärhamns IK: Två utvisningar drabbade Skärhamn senast mot Qviding FIF och därmed är såväl försvararen Andreas Ivarsson som målvakten Dejan Gorcanac avstängda i matchen mot IFK Malmö.

Ytterligare en spelare saknas och det är mittfältaren Peter Karnel som skadade knäet i onsdagens match. Mittfältaren Tobias Gimpel är däremot tillbaka i 16-mannatruppen efter avtjänat straff.

IFK Malmö: Det är en del frågetecken i IFK Malmö och därför har tränarna valt att kalla 17 spelare, som samtliga följer med i bussen upp till lördagens match mot Skärhamns IK. Ali Jasim, som var avstängd senast, tillkommer.

Redan efter matchen mot Värnamo snackades det om att mittbacken Michal Aksamit hade ont i baksidan av låret. På torsdagen kunde han mycket riktigt inte deltaga i den ordinarie träningen och även Blerim Mullici fick stå över av samma anledning.

Deras medverkan avgörs utifrån hur de känner sig på uppvärmningen.

TRÄNARNA TYCKER

Lars Hansson, tränare i Skärhamns IK: Vi har gjort vissa bra matcher, men vi har inte räckt riktigt till i slutändan. Det är ju också så att vi ännu inte har vunnit på hemmaplan och det ska vi försöka göra nu även om vi vet att IFK Malmö är duktiga.

Jag kan tänka mig att det blir en jämn match och vi har full respekt för Malmö. Vi vet dock att vi kan spela en bra fotboll och det gäller att vi gör det, samt sätter våra målchanser för att vi ska få en lycklig utgång imorgon.

Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö: Det skiljer oerhört lite mellan lagen, även om de ligger där de ligger. Har man en dålig dag så kan man förlora mot alla, så det är hårt jobb som krävs om vi inte ska få det mycket tufft däruppe.

Framförallt vill vi få igång vårt spel som inte har fungerat något vidare i de tre senaste matcherna. Självförtroendet är ganska bra och vi vet att vi har kapaciteten så vi lägger all fokuseringen där och inte på vad motståndarna gör.