På söndag den 24 juni klockan 17:00 är det avspark mellan Västra Frölunda IF och IFK Malmö i division 1 Södra. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.

TRUPPERNA

Västra Frölunda IF: Joakim Olsson, juniormålvakt – Calle Rendahl, Vladimir Majdandzic, Tommy von Brömsen, Anildo Spencer, Fernando Echenique, Alexander Faltsetas, Kalle Lindgren, Chay Hews, Henrik Andersson, Erik Johannessen, Muhamed Ali Khan, Jasmin Klapija, Jonas Gustafsson, Ivan Ottordahl.

IFK Malmö: Niclas Jeppson, Magnus Ringdahl – Jimmie Hermansen, Philip Brandgård, Michal Aksamit, Jörgen Svensson, Niklas Hansson, Magnus Bönnemark, Blerim Mullici, Daniel Jovanovic, Zoran Jovanovic, Robin Nilsson Bogdanovic, Ali Jasim, Azeem Razwan, Ahmedin Sudic, Srdjan Remetic.

AKTUELLT

Västra Frölunda IF: Inga skador, sjukdomar eller avstängningar stör i formstarka Västra Frölunda IF.

IFK Malmö: Två nya åkommor drabbades IFK Malmö av i den trista MM-matchen mot Vintrie IK. Karim El hage, som fick ont i låret och André Grabowski, som råkade ut för en fotskada, kan därmed inte spela mot Västra Frölunda.

Ett stort plus i offensiven jämfört med förlustmatchen mot Carlstad United BK är att yttermittfältaren Daniel "Bato" Jovanovic är tillbaka efter avstängning. Minus är det däremot i defensiven där Joakim Persson är avstängd.

TRÄNARNA TYCKER

Reine Almqvist, tränare i Västra Frölunda IF: Det blir en intressant match och ganska jämn tror jag. Jag vet inte så mycket om de andra lagen, men alla som vi har mött har varit bra och vi räknar med att IFK Malmö håller samma klass.

Formen är så bra som den kan vara så det ser ljust ut. Det var också vi som var närmast segern mot Qviding där det blev 0-0. Visst missades det väldigt mycket åt båda håll, men det var vi som hade de klarare chanserna med två i stolpen och två brända frilägen.

Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö: Vi förväntar oss en tuff match igen. Västra Frölunda är ett bra organiserat lag eftersom de inte släppt in så många mål, men de har heller inte gjort särskilt många, så det kan nog bli en tillknäppt match.

Själva känner vi oss organiserade även om vi har släppt in lite väl mycket mål. Det bör också passa oss ganska bra att matchen går på konstgräs då det är ett underlag för lagen som vill spela fotboll och vi har som bekant de rätta spelartyperna för det.