U-laget rycker i toppen

Fyra omgångar före slutet i juniorserien division 2 Södra så har IFK Malmös U-lag ryckt åt sig en ledning med fyra poäng. Detta efter att ha besegrat IFK Klagshamn med 1-0 (1-0) i onsdagens match.

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Vi har ledningen i serien och det ska spelarna vara stolta över. IFK Malmö kan samtidigt känna sig trygga för trots att vi vilade nästan hela det ordinarie laget med tanke på fredagens match och ställde upp med yngre spelare så lyckades vi vinna med 1-0.

Det var också så att vi inledde matchen med ett mycket disciplinerat försvarsspel och ett godkänt passningsspel på motståndarnas planhalva.

Ismail Güven har kommit till oss för att göra mål och det gjorde han redan efter en kvarts spel i sin debutmatch. Han har dock varit skadad en tid och eftersom vi behövde vila honom inför fredag så kunde vi lika gärna sätta in en annan spelare.

Sedan fick vi försvara oss mycket och man kan gott säga att vi vann den här matchen på ett oerhört skickligt försvarsspel.

Jag kan vara nöjd med många av de yngre spelarna, men samtidigt är jag lite mer bekymrad över andra. Det är något som vi måste jobba vidare med för ibland är verkligheten hårdare än vad den verkar.

Det har dock varit en oerhört glädjande vecka för vår del och nu ska vi gå ut och ha skoj på fredag mot Malmö Anadolu.

Vi tycker givetvis att det ska bli spännande fast man ska inte glömma att det är som vilken annan match som helst. Det är två lag som går ut och spelar en attraktiv fotboll, men det finns mycket större saker så det är inget att hetsa upp sig över.

IFK Malmö – IFK Klagshamn 1-0 (1-0)

Arena: Malmö Stadion, plan 7
Domare: Peter Andersson, Oxie
Mål: 1-0 (15) Ismail Güven
Varningar: Daniel Weclewicz, Sebastian Cekic (IFK)

IFK MALMÖ (4-5-1)

Mirza Nezirevic

Daniel Weclewicz
Mario Djordjevic
Martin Sosa
Kusha Modyr

Tobias Rosenlind
Milos Nikolic
Sebastian Cekic
Walid Shams
Aljosa Remetic

Ismail Güven

Avbytare

Max Rogersson (Ismail Güven 16)
Michael Lindén (Daniel Weclewicz 50)
Kenny Probert (Walid Shams 60)
Mateo Mandic (Milos Nikolic 60)