Avspark: IFK Värnamo – IFK Malmö

På torsdag den 23 augusti klockan 18:30 är det avspark mellan IFK Värnamo och IFK Malmö i division 1 Södra. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.

TRUPPERNA

IFK Värnamo: Björn Åkesson – Tommy Petersson, Jens Wik, Tobias Englund, Martin Maletic, Rasmus Högberg, Niklas Hult, Joel Löw, Henrik Johansson, Freddy Söderberg, Bujar Ferizi, Patrik Mildaeus, Dan Danneman, Mattias Svensson, Sebastian Göransson, Ljautrin Alisani.

IFK Malmö: Niclas Jeppson, Magnus Ringdahl – Jimmie Hermansen, Philip Brandgård, Michal Aksamit, Jörgen Svensson, Niklas Hansson, Magnus Bönnemark, Blerim Mullici, Zoran Jovanovic, Robin Nilsson Bogdanovic, Joakim Persson, Ali Jasim, Martin Prahl, Azeem Razwan, Ahmedin Sudic.

AKTUELLT

IFK Värnamo: Anfallaren Peter Eriksson är avstängd precis som vid förra mötet lagen emellan. Saknas gör dessutom Marcus Clewåker (ryggen) och Martin Claesson (axeln) som precis har börjat träna efter sina skador, samt Adnan Kahrimanovic som är iväg med skolan.

IFK Malmö: På sistone har IFK Malmö saknat en mittback i varje match och någon skillnad blir det inte borta mot IFK Värnamo. Srdjan Remetic är avstängd, medan Niklas Hansson är tillbaka efter avtjänat straff.

Yttermittfältaren Daniel "Bato" Jovanovic utgick med ljumskbesvär i slutet av matchen mot Skärhamns IK. Det visade sig vara en inflammation som spökar och därmed tvingas han stå över torsdagens match.

TRÄNARNA TYCKER

Peter Johansson, tränare i IFK Värnamo: IFK Malmö har varit jättebra den senaste tiden så det blir tufft. De har flera bra spelare och sex raka segrar är fantastiskt bra, men vi hoppas kunna ge dem en match.

Själva så blir vi bättre och bättre. Vi skulle ha slagit både Carlstad och Skärhamn så vi borde ha haft fyra raka istället för två. Det är många unga killar, bland annat fyra 89:or och en född 1990, som har stigit fram och jag tror att vi har seriens yngsta lag.

Vi har tyvärr varit riktigt dåliga på hemmaplan den här säsongen, men det är såklart till för att brytas. Samtidigt så kan man hitta all möjlig starkt och man ska inte glömma att det är den sammanlagda summan som räknas i slutändan.

Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö: Jag hoppas att vår goda form håller i sig och jag ser dessutom gärna att IFK Värnamo har kvar nollan i kolumnen för antal hemmasegrar även efter vårt besök.

Vi gjorde ingen bra match då vi senast mötte Värnamo, men lyckades ändå vinna. De uttalade sig också efter den matchen om att vi inte alls är något bra lag så de känner nog att de kan vinna hemma.

Sex raka segrar säger dock det mesta även om vi inte har klarat av att prestera på topp i de senaste matcherna. Det tyder förstås på styrka och moral i laget att ta 18 raka poäng och vi bygger gärna på den sviten med tre poäng till imorgon.