IFK Malmö lånar Patrick Nilsson

Det har varit många turer fram och tillbaka. På torsdagen blev det dock klart att topplaget i division 1 Södra, IFK Malmö, lånar den 21-årige mittfältaren Patrick Nilsson från allsvenska Trelleborgs FF under resten av den här säsongen.

En så kallad expressövergång gör att Patrick Nilsson hade kunnat spela redan om det hade varit match imorgon fredag. Nilsson, som kan debutera på söndag mot Husqvarna, följer dock redan idag med för att se bortamatchen mot IFK Värnamo.

– Jag anser att det är viktigt att komma in i gänget direkt, så därför ska jag med och kolla i Värnamo. Hoppas bara också att vi kan göra en bra match så vi hänger på Qviding, säger Patrick Nilsson, till ifkmalmo.com.

När det blev tal om utlåning kom IFK Malmö i Söderettan tidigt på tal. För knappt två veckor sedan började man snacka lite löst och därefter har det varit en del turer fram och tillbaka innan allt löstes vid lunchtid på torsdagen.

– Den ena dagen var det i princip klart och nästa dag var det kört, så man har slitits lite mellan hopp och förtvivlan. På någon vänster lyckades dock allt till slut lösa sig till alla parters belåtenhet.

Patrick Nilsson, som började sin karriär i Skurups AIF, har spelat i TFF sedan sommaren 2003. Under fjolårets succésäsong i Superettan så blev det 20 matcher och fyra mål, men i år har han fått nöja sig med fem matcher i allsvenskan.

– Så det är inte särskilt svårt att förstå att jag kommer till IFK Malmö för att få mer speltid. Jag såg matchen mot Skärhamn och vet att det man har ett bra lag, men jag är givetvis här för att ta en plats i startelvan.

Han spelar helst centralt på mittfältet även om han i Trelleborg för det mesta har fått hålla till på kanten.

– Det är alltid huvudsaken att få spela och jag räknar med att det blir en hel del av den varan i IFK Malmö. Jag siktar ju i första hand på att komma tillbaka till TFF efter att säsongen är färdigspelad.

För IFK Malmö blir det en fin förstärkning. Tränaren Jimmi Olsson spelade dessutom några B-lagsmatcher ihop med Patrick Nilsson i Trelleborg 2003-2004 och har haft koll på honom sedan dess så han bör veta vad han talar om.

– Det är en spelare som kan spela på mer en än position. Han har väl varken någon direkt styrka eller svaghet, utan han är en jämnbra fotbollsspelare som lägger ner hjärta och skäl i allt han gör, påpekar Jimmi Olsson.

Efter Martin Abrahamssons korsbandsskada, André Grabowskis spricka i foten, Lirim Salis timeout från fotbollen och Edin Cakovics avhopp, så har den gula truppen tunnats ut sedan säsongens början.

Med värvningen av Patrick Nilsson, samt Martin Prahl, som kom inför höststarten, så ser läget nu betydligt ljusare ut. Enligt IFK-tränaren är truppen nu inte längre lika känslig för skador och avstängningar.

– Vi fick ett erbjudande om Patrick Nilsson och hoppade på det. Det är ju ingen duvunge precis. Han har i år spelat två matcher från start i allsvenskan och kommer att höja konkurrensen om platserna, säger Jimmi Olsson.

Fakta/Patrick Nilsson

Ålder: 21 år.
Position: Mittfältare.
Familj: Sambon Therese, mamma, pappa, två storebröder och en storasyster.
Yrke/utbildning: Ska börja plugga till massör.
Längd: 174 cm.
Vikt: 72 kg.
Klubbar: Skurups AIF (1991-2003), Ystads IF (2003), Skurups AIF (2003), Trelleborgs FF (2003-), IFK Malmö (lån, hösten 2007).
Intressen: Fiske, fotboll, spela golf.
Varför IFK Malmö? Jag känner ju Jimmi Olsson, Magnu Bönnemark och Niclas Jeppson sedan tidigare och dessutom har jag hört mycket gott om klubben, så det var ett lätt val när jag väl bad om att få bli utlånad. Det är också en klubb som ligger högt upp i ettan och det är bara bra om man kan få mycket speltid i ett bra lag.