IFK Malmö kan glömma kval

Håkanstorp/IFK Malmö förlorade fredagens viktiga match mot Skurups AIF i kampen om en kvalplats i division 3 Södra. Matchen slutade 2-5 (0-4) och därmed talar allt för att Skurup, som nu är fyra poäng före, lägger beslag på andraplatsen i tabellen.

Erling Nilsson, tränare i IFK Malmö:

Så fick vi ta emot höstens första förlust. Det blev en märklig match. Hur dålig förlorare jag än är, vill jag gratulera Skurup till vinsten. Vinsten var fullt rättvis och det känns meningslöst att komma med en massa dåliga bortförklaringar då man förlorat med 2-5.

Ändå känns det surt att inledningen blev en katastrof för oss och den första kvarten skulle jag gärna vilja spela om igen. Men jag är som tränare stolt över den moral som spelarna visade i andra halvlek och att vi aldrig gav upp matchen trots 0-4.

Vi får ta med oss att vi vann de sista 45 minuterna med 2-1. Och eftersom vi har många spelare som är envisa och inte ger upp så lätt så är jag övertygad att vi kommer tillbaka redan nästa söndag mot Hallands Nation.

Även om vi inte har någon chans att bli etta eller tvåa i serien så vill vi alla visa att vi är ett topplag i division 3. Och att förlora borta mot Skurup är inte det som gjorde att vi missade ett eventuellt kval, utan det var den dåliga vårsäsongen.

Avslutningsvis vill jag tacka Hanna Nilsson för de två åren som jag har haft nöjet att träna henne. Hanna flyttar nu till Göteborg för studier. Lycka till i din nya klubb Hanna!

Skurups AIF – Håkanstorp/IFK Malmö 5-2 (4-0)

Arena: Skurups IP
Domare: Stig-Arne Olsson, Tomelilla
Mål: 1-0 (2) Jenny Lundahl, 2-0 (7) Camilla Neptune, 3-0 (16) Jenny Lundahl, 4-0 (42) Jenny Lundahl, 4-1 (57) Linda Green, 4-2 (82) Linda Green, 5-2 (88) Andrea Ekholm
Varningar:

IFK MALMÖ (4-4-2)

Linda Carlsson

Hanna Svendsen
Nina Ericsson
Linda Sköldeborn
Emma Dahlstrand

Veronica Hansson
Anette Palm
Linda Green
Carina Björkqvist

Linn Olsson
Hanna Nilsson

Avbytare

Jenny Bohlin (Linn Olsson 27)
Ida Rahn Johansen (Anette Palm 46)
Nathali Persson (Hanna Svendsen 57)
Lina Ericsson (Jenny Bohlin 58)
Jenny Simonsson (Lina Ericsson 72)