U-laget föll på straffar i junior-MM

En märklig match blev det mellan IFK Malmös U-lag och Malmö Anadolu BI då kvartsfinalen i junior-MM avgjordes på fredagen. "Di gule" hamnade i underläge med 0-4, hämtade upp till 4-4, för att sedan förlora med 11-12 efter straffar.

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

När vi väl hade kommit in i matchen så råkade vår målvakt, Mirza Nezirevic, ut för en mot en-situation och det hela slutade med att domaren blåste straff i den 12:e minuten. Straffen var korrekt dömd, men utvisningen på Mirza var horribel.

Utvisningen förstörde hela matchen för vår del. Det tvingade oss att spela med tio man och Daniel Weclewicz i mål. Vi hade ju kallat Mohammed Kahidani, men han dök aldrig upp och då hade vi inget annat val än att sätta in en utespelare.

Daniel Weclewicz gick dock rätt och räddade straffen. Därefter sjönk vi ihop, blev totalt utspelade och MABI kunde utnyttja sitt numera överläge för att gå fram till 4-0, som då såg ut att kunna bli ännu större.

Jag tog ut dem som hade kollapsat mest och med 25 minuter kvar så var det istället MABI som råkade ut för både straff och utvisning.

Situationen var den samma som vid vår utvisning. En av deras fällde en av våra och straffen som dömdes var rätt, men utvisningen som togs av en alldeles för lättpåverkad domare, var felaktig.

Tio mot tio visade vi att vi var klart bättre och efter att Dzevad Nezirevic slagit straffen i mål, så kom ytterligare tre mål i en jämn ström. När domaren sedan blåste av matchen så var det oavgjort och straffar fick avgöra.

Där var det hela tiden jämnt och båda lagen satte sina sju första straffar i mål. Först i den åttonde omgången skulle det avgöras och där missade tyvärr Tobias Rosenlind, som dock alltid ger allt och inte på något sätt ska lastas för missen.

Det som vi ska glädja oss åt är att vi trots allt vann med 3-0 under den tiden som vi var lika många spelare på planen.

Jag tycker att vi ska vara stolta över de spelarna som inte gav upp, medan vi däremot ska vara ledsna för de som sjönk ihop. Vi tar med oss den här erfarenheten inför fortsättningen och framförallt det stundande kvalet till juniorallsvenskan.

IFK Malmö – Malmö Anadolu BI 11-12 efter straffar (4-4, 0-2)

Arena: Malmö Stadion, plan 7
Mål: 1-4 (65) Dzevad Nezirevic (straff), 2-4 (74) Walid Shams, 3-4 (85) Aljosa Remetic, 4-4 (90) Walid Shams, 5-5 Dzevad Nezirevic (straff), 6-6 Kristoffer Bertolino (straff), 7-7 Alaa Baker (straff), 8-8 Aljosa Remetic (straff), 9-9 Ismail Güven (straff), 10-10 Walid Shams (straff), 11-11 George Safi (straff)
Varningar: Alaa Baker (IFK)
Utvisningar: Mirza Nezirevic (IFK)

IFK MALMÖ (4-5-1)

Mirza Nezirevic

Daniel Weclewicz
Toni Parlov
Kristoffer Bertolino
Guner Alievski

Alaa Baker
George Safi
Mohammad Ibrahim
Walid Shams
Dzevad Nezirevic

Ismail Güven

Avbytare

Tobias Rosenlind (Mohammad Ibrahim)
Aljosa Remetic (Guner Alievski)
Kusha Modyr (Ismail Güven)
Mario Djordjevic (Walid Shams)