Güven gjorde tre mål i U-laget

IFK Malmös U-lag ser för tillfället oerhört stabilt ut i juniorserien division 2 Södra. Utan att för den sakens skull spela på topp tog tabellettan på lördagen sin tredje raka seger genom att besegra Lilla Torg FF med klara 4-1 (2-1).

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Det var väl inte världens bästa inledning på matchen för vår del. Vi agerade en aning nervöst och osäkert, men anledningen stod att finna i att vi hade en del spelare som inte spelat så mycket tillsammans på planen.

Under den första halvleken så kände jag mig också bekymrad över att vi hade alldeles för långa avstånd i våra uppspel, spelarna drev för mycket med bollen och därmed fungerade inte heller våra tempoväxlingar.

En del ändringar inför den andra halvleken gjorde dock att hela laget fick den positiva reaktionen som vi hade önskat. Vi spelade med betydligt färre tillslag, samt hade snabba övergångar och tempoväxlingar till sista tredjedelen.

Ett av våra mål tillkom också på det här sättet. En av våra ytterbackar vände upp, slog ett inlägg och anfallaren avslutade perfekt.

För övrigt så kan det omöjligt vara offside när en bollhållare slår ett inlägg snett inåt bakåt. Men då domaren uppenbarligen hade missat detta i regelboken så blev det en del felaktiga avblåsningar under matchen.

Som helhet var det en okej prestation. Vi vet att vi kan prestera ännu mer och spelarna är också fullt medvetna om vad de måste jobba med så att de kan göra en bättre match när vi möter Oxie på onsdag.

Vår inhoppande anfallare, Ismail Güven, blev tremålsskytt i matchen och det är förstås mycket bra gjort. Han hade dock aldrig kunnat göra det om vi inte hade fungerat bra som ett lag.

Lilla Torg FF – IFK Malmö 1-4 (1-2)

Arena: Mariedals IP
Domare: Reza Alinaghi, Malmö
Mål: 0-1 (25) Walid Shams, 0-2 (30) Ismail Güven, 1-3 (60) Ismail Güven, 1-4 (75) Ismail Güven
Varningar: Edis Djugumovic, Ismail Güven (IFK)

IFK MALMÖ (4-5-1)

Mohammed Kahidani

Daniel Weclewicz
Kristoffer Bertolino
Toni Parlov
George Safi

Mohammad Ibrahim
Tobias Rosenlind
Marcus Strand
Edis Djugumovic
Aljosa Remetic

Walid Shams

Avbytare

Ismail Güven (Walid Shams 30)
Mario Djordjevic (Daniel Weclewicz 46)
Mateo Mandic (Mohammad Ibrahim 46)
Kusha Modyr (George Safi 60)