På söndag den 16 september klockan 16:00 är det avspark mellan IFK Malmö och Visby IF Gute i division 1 Södra. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.

OBS! IFK Malmös startelva presenteras i en separat artikel två timmar före matchstart.

TRUPPERNA

IFK Malmö: Niclas Jeppson, Mohammed Kahidani – Philip Brandgård, Jörgen Svensson, Niklas Hansson, Magnus Bönnemark, Blerim Mullici, Daniel Jovanovic, Zoran Jovanovic, Patrick Nilsson, Joakim Persson, Ali Jasim, Martin Prahl, Ahmedin Sudic, Srdjan Remetic, Viktor Larsson.

Visby IF Gute: Goran Jovanovic, Jacob Gardell – Joakim Lindgren, Mattias Harring, Daniel Söderstrand, Daniel Backéus, Robert Nilsson, Jonas Lindstrand, Daniel Engström, Mikael Åskog, Jakob Sandberg, Adrean Lindblom, Christian Hederstedt, Kaj Andersson, Thorbjörn Ahlqvist, Jonathan Carlzon.

AKTUELLT

IFK Malmö: Det var ett tag sedan Niclas Jeppson senast spelade en seriematch med A-laget. Men då förstemålvakten Magnus Ringdahl blev utvisad mot Qviding FIF och är avstängd så får Jeppson förtroendet mot Visby IF Gute.

Den ordinarie tredjemålvakten, Mirza Nezirevic, är sjuk och därmed är det Mohammed Kahidani som får sitta på bänken. Ytterligare en ändrings görs då nyförvärvet Viktor Larsson går in i truppen istället för Robin Nilsson Bogdanovic.

Visby IF Gute: Ingen avstängning eller någon ny skada stör i Visby Gute inför matchen mot IFK Malmö. Däremot är Carl Oscar Sjöström, Olle Lindstedt och Simon Lorentzon långtidsskadade.

TRÄNARNA TYCKER

Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö: Det är förmodligen Visby Gutes sista chans att hänga på tåget. Samtidigt lade vi mycket krut förra helgen så det blir absolut ingen enkel match och vi kan definitivt åka på en baksmälla.

Vi går dock givetvis ut för att vinna igen. Jag tror och hoppas att vi är ett bättre lag än Visby Gute. En tabell kan inte ljuga efter 21 omgångar, men däremot inte sagt att vi inte lär få kämpa för det.

Förutsättningarna för oss försämrades avsevärt efter förlusten mot Qviding. Fortfarande finns det dock en liten chans för oss att vara med i kampen om uppflyttning fast då krävs det att vi vinner rubbet.

Stellan Carlsson, tränare i Visby IF Gute: Det är oerhört svårt att sia om vilken matchbild som det kommer att bli. Vi är i stort behov av en seger för att kunna klara oss kvar, medan de behöver en för att vara kvar i den absoluta toppstriden.

Så vi får väl se lite hur lagen hanterar situationen. Det är i varje fall ett jättebra lag som vi möter. De har nästan gjort 50 mål, men har också släppt in många, vilket är ganska ovanligt för ett topplag.

Vi däremot har kämpat hårt under hela året för att kunna klara oss på den här nivån och vi vet vad som gäller om det ska gå vägen. Först måste vi göra en bra match mot IFK Malmö och sedan hoppas att det också kan räcka till välbehövliga poäng.