Avspark: Torslanda IK – IFK Malmö

På söndag den 23 september klockan 16:00 är det avspark mellan Torslanda IK och IFK Malmö i division 1 Södra. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.

OBS! IFK Malmös startelva presenteras i en separat artikel två timmar före matchstart.

TRUPPERNA

Torslanda IK: Christopher Solberg, David Gustafsson – Dan Fransson, Joakim Viberg, Max Mårtensson, Mikael Bjärsmyr, Jonatan Gerth, Calle Ekdahl, John Sjöberg, Michell Hansson, Hector Svensson, Richard Pelzer, Tor Isaksson, Fredrik Apell, Joakim Ahlgren, Joakim Andersson.

IFK Malmö: Niclas Jeppson, Magnus Ringdahl – Philip Brandgård, Michal Aksamit, Jörgen Svensson, Niklas Hansson, Magnus Bönnemark, Blerim Mullici, Daniel Jovanovic, Zoran Jovanovic, Robin Nilsson Bogdanovic, Patrick Nilsson, Joakim Persson, Ali Jasim, Martin Prahl, Viktor Larsson.

AKTUELLT

Torslanda IK: Målvakten Magnus Berglöf råkade ut för sitt tredje gula kort i bortamatchen mot Husqvarna FF och är därmed avstängd mot IFK Malmö. Calle Ekdahl är däremot åter i 16-mannatruppen efter att ha sonat sitt straff.

IFK Malmö: För första gången sedan den 20 maj så fick Niclas Jeppson vakta målet i Söderettan då IFK Malmö mötte Visby Gute. Han höll också nollan så det återstår att se vem som får stå när Magnus Ringdahl nu är tillbaka efter avtjänad avstängning.

Med mindre än halvtimmen spelad senast så tvingades mittbacken Srdjan Remetic utgå med en bristning i vaden. Han har därför inte alls kunnat träna under veckan och något spel mot Torslanda är heller inte aktuellt.

Ytterligare en försvarare, vänsterbacken Ahmedin Sudic, som insjuknade i mitten av veckan, är inte tillgänglig.

Det innebär att det jämfört med senast är tre nya namn i 16-mannatruppen. Förutom målvakten Magnus Ringdahl så tillkommer försvaren/mittfältaren Michal Aksamit och anfallaren Robin Nilsson Bogdanovic.

TRÄNARNA TYCKER

Jan-Erik Lien, tränare i Torslanda IK: Vi har definitivt en hel del att spela för. Men vi har givetvis full respekt för IFK Malmö som är ett helt annat lag än i våras och som nu även har börjat ta en del poäng på bortaplan.

Det gäller att vi verkligen gör allt vi kan för att vinna och då i princip också säkra ett nytt kontrakt. Vi har spelat bra den senaste månaden och de två matcherna som vi förlorade med uddamålet kunde vi lika gärna ha vunnit.

Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö: Efter matchen mot Qviding sade vi att vi skulle vinna fem raka. Vi har vunnit en och nu är det delmål två som innebär att vi ska slå Torslanda. Däremot så tror jag att det blir en betydligt tuffare match än mot Visby.

Det blev 4-1 hemma, men då fick de en tidig utvisning som påverkade och dessutom gjorde vi två mål rätt så sent, så därför tror jag på en jämn match. De ser också sin chans att säkra kontraktet och det är absolut inte lätt att möta sådana lag.

Samtidigt så har jag bara goda minnen av Torslandavallen. När vi gick upp i Superettan 2000 så slog vi dem på bortaplan med 2-1 och jag skulle inte ha något emot att få ännu ett fint minne från deras hemmaplan.