Fall framåt för IFK Malmö

Det går framåt för IFK Malmö efter förra helgens genomklappning mot Lunds BK. Två mål av Viktor Larsson och seger med uddamålet, 2-1 (2-1), blev det i lördagens träningsmatch mot division 2-klubben Ramlösa Södra FF.

Under perioder såg det bra ut för IFK Malmö även om det märktes att laget har en bra bit kvar till den verkliga formen. Spelet kändes på många sätt säkrare än mot Lunds BK och självklart gladde årets första seger.

– Det var i varje fall inga tvivel om att det var ett steg i rätt riktning och det är förstås alltid roligare att vinna än att förlora en match, även om en vinst nu inte ger några poäng, sade Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

– Spelet var framförallt tydligare överlag och kan vi ta ett lika stort steg i vårt spel varje vecka kommer det att bli riktigt bra.

Han fick efter en trevande start se sitt lag ta kommandot i matchen och utdelningen dröjde heller inte särskilt länge.

Ett snabbt anfall med få tillslag resulterade i gul 1-0-ledning i den 20:e minuten. Magnus Bönnemark, som gjorde sin första match för året, frispelade Viktor Larsson som enkelt placerade bollen vid sidan om Södras målvakt Charlie Fält.

Minst lika chanslöst var IFK Malmös försvar mindre än minuten senare och 1-1 var ett faktum. Jimmie Hermansen, som ifjol spelade i "di gule", låg bakom förarbetet till målet som Robin Staf satte på ett friläge.

– Vi var lite passiva där, men samtidigt gjorde Ramlösa det riktigt bra, tyckte Jonas Danielsson.

Under den sista minuten av första halvlek gjorde IFK Malmö 2-1. Philip Milenkovic såg ut att göra allt själv då han trixade sig igenom Södras försvar och lobbade över målvakten Charlie Fält. Men sist på bollen med en fot var Viktor Larsson, tvåmålsskytt.

Tränaren Jonas Danielsson var självklart nöjd med Viktor Larsson, som efter att ha spelat på yttermittfältet i den första matchen mot Lunds BK, fick chansen på topp tillsammans med Måns Sörensson tills han utgick i den 64:e minuten.

– Två mål och ett lovande spel för övrigt. Jag tycker definitivt att det är ett alternativ att ha i bakfickan. Han har även visat bra takter på träningarna och den här insatsen var betydligt mer rättvisande än den i Lund.

Den andra halvleken bjöd till en början på chanser för Ramlösa och IFK Malmö kan tacka målvakten Festim Bytyqi för att det inte blev fler baklängesmål.

– Det måste bli aggressivare i försvarsspelet över hela planen. Vi släpper fortfarande till lite för enkelt i vissa situationer och det var tur att Festim verkligen var på alerten, konstaterade Jonas Danielsson.

Men efter ett antal byten tog IFK Malmö åter tag i taktpinnen i mitten av halvleken och segern var på det stora hela välförtjänt.

Blerim Mullici, Daniel "Bato" Jovanovic och Måns Sörensson hade samtliga möjligheter att utöka den gula ledningen i slutskedet av matchen. En viss oskärpa i avsluten gjorde dock att segersiffrorna stannade vid 2-1.

Text: Michael Lindholm

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: RAMLÖSA SÖDRA FF
Awayteam form: –
Scorehalf: 2-1
Scorefull: 2-1
Arena: Heleneholms IP, konstgräs
Crowd: 75
Referee: Patrick Winqvist, Malmö, Jonas Andersson, Malmö, Vergim Sabriu, Malmö
Goal: 1-0 (20) Viktor Larsson, 1-1 (21) Robin Staf, 2-1 (45) Viktor Larsson
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: Festim Bytyqi

Dan Mårtensson
Philip Milenkovic
Ahmedin Sudic
Joakim Svensson

Magnus Bönnemark
Joakim Persson
Tobias Liljewall
Daniel Jovanovic

Måns Sörensson
Viktor Larsson
Hometeam Sub: George Safi (Joakim Svensson 57)
Blerim Mullici (Viktor Larsson 64)
Dzevad Nezirevic (Tobias Liljewall 64)
Johan Elvström (målvakt)
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –