Inför Höllvikens GIF ? IFK Malmö

Två veckor sedan den senaste "riktiga" matchen för IFK Malmö. Det är förstås allt annat än bra och därför gäller det att man har tagit väl tillvara på träningen till lördagens träningsmatch borta mot division 2-klubben Höllvikens GIF.

Matchen, som har avspark klockan 13:00, spelas på Höllvikens IP:s konstgräsplan.

Startelvan (4-4-2): Festim Bytyqi – Dan Mårtensson, Philip Milenkovic, Ivan Milosevic, Joakim Svensson – Magnus Bönnemark, Joakim Persson, Zoran Jovanovic, Viktor Larsson – Blerim Mullici, Måns Sörensson. Avbytare: Ahmedin Sudic, Daniel Jovanovic, Dzevad Nezirevic, Edis Djugumovic, Magnus Ringdahl (målvakt).

Aktuellt: Efter två veckors semester var mittfältaren Zoran Jovanovic tillbaka i träning förra fredagen. En dryg vecka räcker också för att han ska få spela från start i lördagens träningsmatch mot Höllviken.

Senast IFK Malmö spelade match, mot Köge BK, tvingades innermittfältaren Tobias Liljewall utgå med smärtor i knäet. Det har han fortfarande och det lär nog dröja minst en vecka till innan han tränar för fullt igen.

Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö: Det är tyvärr så att vi alltid brukar ha svårt för Höllviken. Vi tycker trots det att det ska bli skönt att spela match igen efter att ha fått ställa in de två senaste och hoppas att spelarna ska vara riktigt sugna.

Hela veckan har vi gått in för att styra hur vi vill ha försvars- och anfallsspelet. Det har varit tydliga besked eftersom vi nu börjar närma oss seriestart på allvar, men ändå inget nytt, utan mer repetition och finslipande av detaljer som de känner till sedan tidigare.