Fjärde nollan för P95

Den senaste tiden har försvarsspelet fungerat förträffligt för IFK Malmös P95. Och när "di gule" i lördagens träningsmatch besegrade IFK Trelleborg med 7-0 (5-0) var det fjärde gången i år som man höll nollan.

Thomas Green, tränare för IFK Malmös P95:

Vi hade inga som helst svårigheter med att besegra IFK Trelleborg på en lerig grusplan. Siffrorna är faktiskt i underkant. Vi öppnade matchen aggressivt och avgjorde tillställningen på mindre än tio minuter genom snabba attacker och mycket god rörelse.

Kantspelet var förträffligt, kanske rentav det bästa vi hittills presterat i år. Därefter kontrollerade vi matchen fullständigt och visade prov på smarta och snabba beslut, gott positionsspel, stort bollinnehav och var felfria i försvarsarbetet.

I första halvlek visade vi att vi äntligen behärskar vårt spelsystem. Efter vilan försvarade sig IFK Trelleborg med hela laget och då anpassade vi oss genom att variera tempo, korta och långa pass där flera fina anfall skedde på ett tillslag, samt många attacker på djupet.

Underbart att skåda. Stort självförtroende i laget och hög lagmoral. Många fina konstnummer av hög klass blev grädden på moset idag. Hattrick av Dino Mesic och vi höll nollan för fjärde gången. Samtliga 16 spelare presterade högklassig fotboll idag.

IFK Trelleborg – IFK Malmö 0-7 (0-5)

Arena: Vångavallen, grus
Mål: 0-1 (4) Blerim Bytyqi, 0-2 (8) Dino Mesic, 0-3 (10) Självmål, 0-4 (18) Dino Mesic, 0-5 (22) Dino Mesic, 0-6 (49) Marko Krsmanovic, 0-7 (50) Marko Krsmanovic
Varningar:

IFK MALMÖ (4-3-3)

Nils Löfberg

Christian Addo
Edwin Adolfsson
Shadi Romi
Dardan Behrami

Blerim Bytyqi
Safet Besic
Adam Nordkvist

Dino Mesic
Isak Listring
Alaa Ahmed

Avbytare

Benjamin Blomberg
Filip Koffi
Marko Krsmanovic
Nermin Krupic
Patchicco Diallo