P92 besegrade Lunds BK

En dryg vecka efter träningslägret i Holland träningsmatchade IFK Malmös P92 på lördagen borta mot den pojkallsvenske konkurrenten Lunds BK. Efter att det mesta av respekten släppt var "di gule" det bättre laget och kunde vinna med 3-2 (0-0).

Seki Milutinovic, tränare för IFK Malmös P92:

Det var krampaktigt till att börja med. Vi visade alldeles för mycket respekt för Lunds BK som sägs ha ett fantastiskt bra lag. De fick många hörnor på oss och stundtals var det faktiskt tafatt, även om vi för det mesta kontrollerade händelserna på ett okej sätt.

Under den andra halvleken visade vi upp ett betydlig bättre spel. De spelarna som vi bytte in gjorde att vi fick upp ett bra tempo och vi vann till slut fullt välförtjänt efter att vår målvakt, Nerin Setic, räddat en straff.

Vi ska samtidigt komma ihåg att vi långtifrån hade en ordinarie backlinje. Våra två bästa mittbackar, Jozeph Gashi (avstängd) och Kevin Lay (stukad fot) saknades, vilket visar att vi har en del att laborera med och att ingen ska känna sig säker på en plats i startelvan.

Lunds BK – IFK Malmö 2-3 (0-0)

Arena: Klostergårdens IP, konstgräs
Mål: 0-1 (48) Omar Al-Hijazi, 0-2 (60) Amar Drljevic, 1-3 (69) Omar Al-Hijazi
Varningar:

IFK MALMÖ (4-4-2)

Nerin Setic

Mattias Olsson
Robert Pal
Patrick Nilsson
Simone Andaloro

Andreas Omidfar Kiriazidis
Aleksandar Milutinovic
Amar Drljevic
Ammar Al-Khalisi

Roy Nickling
Omar Al-Hijazi

Avbytare

Ervin Demjaha (Andreas Omidfar Kiriazidis 50)
Anto Vujica (Roy Nickling 55)
Milos Nikolic (Amar Drljevic 62)
Dennis Zivkovic (Patrick Nilsson 67)