Inför Svedala IF – IFK Malmö

Något oväntat fick IFK Malmö träna på gräs för första gången i år under tisdagen. Det gör dock ingen skillnad för onsdagens match i Svenska Cupens första omgång mot division 4-klubben Svedala IF som ligger kvar på konstgräset i Anderslöv.

Matchen, som har avspark klockan 18:00, spelas på Anderslövs IP.

Truppen: Magnus Ringdahl, Festim Bytyqi – Dan Mårtensson, Philip Milenkovic, Ivan Milosevic, Joakim Svensson, Magnus Bönnemark, Joakim Persson, Zoran Jovanovic, Viktor Larsson, Srdjan Remetic, Blerim Mullici, Ahmedin Sudic, Daniel Jovanovic, Dzevad Nezirevic, Edis Djugumovic.

Aktuellt: Under tisdagen fick IFK Malmö beträda Malmö Stadion plan 7 för första gången i år. Med träning på gräs kunde även Jörgen Svensson, som med hänsyn till ljumskarna avstår all konstgrästräning, göra sitt första fotbollspass för säsongen.

En dag för sent var nyförvärvet Måns Sörenssons papper inne hos Svenska Fotbollförbundet. Det innebär att han inte är formellt spelklar förrän på torsdagen och inte kan vara med i onsdagens Svenska Cupen-match. Han ersätts av Srdjan Remetic.

Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö: Det finns inga enkla matcher, men allt annat än ett avancemang är ett misslyckande. Jag hoppas också på att få se ett bättre spel än det som vi presterade i lördags mot Höllviken.