Många positiva kvitton i IFK Malmö

Efter cupmötet mot Svedala ställdes där en del frågetecken för IFK Malmö. Men på ett soligt Hästhagen raderades dessa frågetecken i ett enda stort utropstecken när Jönköpings Södra, till vardags i Superettan, fick åka hem med svansen mellan bena.

IFK Malmö vann med odiskutabla 4-2, samtliga mål inspelade efter pausvilan. Efter en synnerligen jämn första halvlek där de riktigt heta målchanserna saknades från båda lagen tog smålänningarna tag i taktpinnen direkt i den andra halvlekens upptakt.

IFK:s målvakt Magnus Ringdahl ersatte kollegan Festim Bytyqi i den andra akten.

Klockan hade bara tickat drygt nio minuter när Andreas Nilsson ganska ostört fick raka in 1-0 bakom en maktlös Ringdahl. Dessförinnan hade J-Södra haft en del heta chanser som mycket väl hade kunnat resultera i ytterligare nätkänning.

– Vi gjorde en bra match bortsett från vår inledande kvart i andra halvlek. Då anade man vissa farhågor. Därför känns det förbaskat att vi kunde vända det här mot ett lag av J-Södras kaliber. Det tyder på både kunnande och moral, kommenterade en av IFK-tränarna Jimmi Olsson.

Efter den tröga inledningen replikerade IFK. Med råge bör tilläggas. I den 62:e minuten nickade Blerim Mullici in kvitteringen vid den bortre stolpen efter förarbete av Måns Sörensson och Joakim Persson.

Strax därpå klev Blerim av och avlöstes av Jörgen Svensson som gjorde sin första match för säsongen. Och med Jörgen i frontlinjen fick IFK en helt annan spets i sina offensiva attacker.

– Jörgen är en oerhört skicklig spelare, stark i sina bollmottagningar som ger oss andra chanser, sade nyförvärvet Måns Sörensson.

Måns som sedermera kunde kröna sitt fina dagsverk med två fina mål.

 • 2-1 (64). Jörgen Svensson, som bara hade varit på planen i en minut, svarade för förarbetet. Efter en retur på eget skott rundade Måns sedan målvakten Alexander Nadj och lade in i den i öppet mål.
 • 3-1 (71). Ett nytt friläge. Måns fick bollen av målvakten Magnus Ringdahl, gick igenom ett stillastående Södraförsvar och placerade den säkert till vänster om Alexander Nadj.

  – En anfallare ska ju göra mål. Och faktum var att jag kunde gjort ett par till. Idag kändes det mycket bra, IFK är ett spelande lag. Det var en av anledningarna att jag ville hit, fortsatte den i Landskrona BoIS-fostrade Måns Sörensson som förra säsongen satt i "frysboxen" i Falkenbergs FF.

  IFK:s sista mål gjordes av Jörgen Svensson när han elegant mötte ett inlägg med pannan från nämnde Måns Sörensson i den 83:e minuten.

  – Jörgen är ett fysiskt fenomen. Han har två träningar bakom sig och svarar för ett så fint inhopp. Otroligt starkt, betygsatte Jimmi Olsson.

  I matchepilogen fick J-Södra snyggat till siffrorna när Michel Kamhie fastställde slutresultatet till 4-2.

  Siffror som ger IFK en stor portion självförtroende inför den stundande premiären mot Husqvarna om knappa två veckor.

  Text: Stefan Hegenius

  Hometeam: IFK MALMÖ
  Hometeam form: 4-4-2
  Awayteam: JÖNKÖPINGS SÖDRA IF
  Awayteam form: 4-4-2
  Scorehalf: 0-0
  Scorefull: 4-2
  Arena: Hästhagens IP
  Crowd: 100
  Referee: Michel Ekberg, Malmö, Jonas Andersson, Malmö, Toni Kacaniklievski, Malmö
  Goal: 0-1 (55) Andreas Nilsson, 1-1 (62) Blerim Mullici, 2-1 (64) Måns Sörensson, 3-1 (71) Måns Sörensson, 4-1 (83) Jörgen Svensson, 4-2 (86) Michel Kamhie
  Homewarning: Philip Milenkovic
  Home sent of: –
  Homempv: –
  Awaympv: –
  Hometeam Squad: Festim Bytyqi

  Dan Mårtensson
  Ivan Milosevic
  Philip Milenkovic
  Ahmedin Sudic

  Magnus Bönnemark
  Joakim Persson
  Zoran Jovanovic
  Daniel Jovanovic

  Måns Sörensson
  Blerim Mullici
  Hometeam Sub: Magnus Ringdahl (målvakt, Festim Bytyqi 46)
  Joakim Svensson (Ahmedin Sudic 59)
  Jörgen Svensson (Blerim Mullici 63)
  Srdjan Remetic (Ivan Milosevic 72)
  Edis Djugumovic (Magnus Bönnemark 83)
  Viktor Larsson (Daniel Jovanovic 83)
  Awayteam Squad: Alexander Nadj

  Fredrik Söderbring
  Erik Skördåker
  Christer Persson
  Peter Klancar

  Jesper Ritheim
  Fredrik Fendrich
  Tomas Backman
  Andreas Nilsson

  Johan Fäger
  Kristen Viikmäe
  Awayteam Sub: Aram Ibrahim (Tomas Backman 27)
  Johan Karlefjärd (Peter Klancar 58)
  Michel Kamhie (Johan Fäger 68)
  David Blomkvist (Fredrik Söderbring 72)
  Mikael Eriksson
  Mikael Axelsson (målvakt)