IFK Malmö P95 hade inga problem med premiärnerverna i Åshöjden Cup och kunde vinna den första gruppspelsmatchen med 5-0 (4-0) mot Vellinge IF.

Det tog "di gule" bara en minut och sex sekunder innan Adam Nordkvist hittade en helt friställd Dino Mesic inne i straffområdet och som inte hade några problem med att stöta bollen i mål, 1-0.

Fem minuter senare var det Dino Mesics tur att agera framspelare, denna gång till Marko Krsmanovic som med ett kraftfullt ryck kom förbi sina två bevakare och sköt från straffområdets främre högra hörn, rakt upp i nättaket, 2-0.

 
IFK Malmö dominerade matchen och visade upp fint kortpassningsspel, många gånger på ett tillslag.

Innan halvleken var färdigspelad hade Adam Nordkvist svarat för ytterligare två målpass. Först en utsökt boll till Isak Listring och 3-0 till "di gule" för att bara några minuter senare hitta Safet Besic som snyggt gjorde 4-0.

 
I pausvilan byttes fleras spelare från startelvan ut eftersom laget har som målsättning att stanna länge i cupen, och spelarna behöver vara fräscha i flera dagar.
 
I andra halvleken var säkert bollinnehavet 80 procent till "di gule" och trots att vi skapade ungefär lika många målchanser som under de första tjugo minuterna föll bara ett mål. Övriga skott gick strax utanför eller i målramen.

Vi fick se bicykletas, klacksparkar, ett antal sköna finter, väggspel, direktpass och spelare som avlossar bössan även med "fel" fot utan tveka.

 
Laget gick stundtals på halvfart i den andra halvleken och visade upp att det finns mycket framtid i detta lag, men att de på något vis inte gör mer än vad som krävs – det brukar väl sägas om brassarna också?
 
Vellinge IF ska ha beröm för sitt fina uppträdande, några fina målvaktsräddningar och två utmärkta skolboksexempel på glidtacklingar á la John Terry. Lycka till framöver!

Matchen spelades 2×20 minuter.

Startelvan (4-3-3): Nils Löfberg – Christian Addo, Alexandar Trifkovic, Shadi Romi, Dardan Behrami – Isak Listring, Lukas Dahlström, Adam Nordkvist – Dino Mesic, Marko Krsmanovic, Alaa Ahmed. Avbytare: Amunda Diasso, Blerim Bytyqi, Edwin Adolfsson, Patchicco Diallo, Safet Besic.
 
Matchens lirare: Adam Nordkvist.