IFK Malmös P95 är på allvar med och kämpar om seriesegern i P13 Sydvästra grupp A. På onsdagen besegrades Husie IF med klara 4-0 (1-0) i en match som "di gule" dominerade från början till slutet.

"Di gule" fick en drömöppning när Alaa Ahmed kunde trycka in bollen i krysset redan efter 53 sekunder på en fint slagen hörna av Dino Mesic, 1-0. Laget höll sedan ett bra tempo i ungefär tio minuter, vaskade fram några halvchanser, innan laget slog av på takten en aning.

I halvtid pratades det om vikten av att ha kvalité på passningsspelet och skapa än bättre variation i våra attacker. Andra halvleken blev stundtals en uppvisning av "di gule" i fint anfallsspel och mycket pålitligt försvarsarbete.

Vi arbetade över stora ytor och många spelare har blivit snabbare i både ben och huvud. Förmodligen hade vi 70 procent i bollinnehav, skapade många goda chanser och förvaltade ytterligare tre i den andra halvleken.

Nigel Jackman har hittat formen lagom till serieavslutningen och svarade för ett hattrick. Två gånger serverades han av Marko Krsmanovic och en gång av Adam Nordkvist. Målen föll i den 36:e, 42:a och i 52:a matchminuten.

På söndag väntar IF Limhamn Bunkeflo 2007 i en match som avgör vilket lag som vinner vårserien i P13 Sydvästra grupp A. Noterbart är att IFK Malmö än en gång höll nollan och att "di gule" är det enda laget som inte har förlorat en match i serien.


Matchen spelades 2×30 minuter.

Startelvan (4-3-3): Nils Löfberg – Edwin Adolfsson, Alexandar Trifkovic, Shadi Romi, Dardan Behrami – Adam Nordkvist, Lukas Dahlström, Patchicco Diallo – Dino Mesic, Nigel Jackman, Alaa Ahmed. Avbytare: Benjamin Blomberg, Isak Listring, Marko Krsmanovic, Nermin Krupic.

Matchens lirare: Nigel Jackman.

FOTNOT. Domaren som skulle tillsättas av Skånes Fotbollförbund dök aldrig upp, varför matchen fick senareläggas med 40 minuter till klockan 18:55.