Inför Staffanstorps GIF – P95

På söndag åker IFK Malmös P95 till Åttans IP för match mot Staffanstorps GIF i P13 Sydvästra grupp A. Alla vet vad ”di gule” är ute efter – tre poäng.

Under veckan som varit har vi endast under det sista passet lagt en smula fokus på den kommande matchen. Annars har laget ägnat sig åt långsiktig teknikträning med stort fokus på snabbhet, passningsspel och anfallsgrunderna: spelbredd, speldjup och spelavstånd med tillhörande spelbarhet.

 
Givetvis vill vi komma förberedda till matchen, men en enstaka seriematch ska å andra sidan aldrig påverka veckans träning. Det är viktigt att vi ägnar tid åt den enskilde spelares utveckling eftersom alla tävlingsresultat faktiskt är underordnade spelarnas långsiktiga utbildning.
 
Veckans träningar har sett riktigt bra ut och konkurrensen har spetsats till eftersom många nu insett att de vill ta nästa viktiga steg i sin utbildning – fler vill slåss på allvar om en plats i startelvan.
 
Alexandar Trifkovic har gått mest framåt i veckan med sin spelmognad, medan Nils Löfberg visar en form som vida överstiger hans tidigare formtopp.
 
Joy Hossain och Samim Saadat har blivit "gulingarnas" svar på Barcelonas Xavi och Iniesta. Med andra ord har det varit fantastiskt spel under tvåmålsspelet.
 
Därtill kommer alla dessa övriga fantastiska spelare där Stefan Vagic, Hassen Lagoun och Adam Nordkvist visat på gryende form. Även Christian Addo är tillbaka i gammalt gott slag efter semester och överansträngd lårmuskel.
 
”Di gule” är tillbaka på allvar och nu är det tre poäng som gäller på söndag. Det krävs spelintelligens, rörelse, snabbhet, teknik och rätt inställning.
 
Vi är däremot övertygade om att nyckeln till seger på söndag ligger i rätt inställning. Det blir oerhört viktigt att spelarna ansluter till samlingen med rätt koncentration och ödmjukhet inför uppgiften.
 
Vi må möta jumbolaget, men rapporter gör gällande att "Giffarna" har gått till halvtidsvila med en oavgjord tillställning vid mer än ett tillfälle. "Di gule" har redan gjort en "Klagshamnmatch" i höst, en match där rörelsen och passningsspelet var mycket svag, likaså inställningen. Det misstaget gör inte "gulingarna" mer än en gång per säsong – högst.
 
Det ska bli spännande att se på söndag hur spelarna anpassat sig till veckans träningar. Vi hoppas på ett snabbt och spelbart lag där passningsspelet kommer visa vägen fram mot avslut. Och när det gäller avsluten har vi många duktiga målgörare. Även fasta situationer har gnuggats flitigt i veckan.
 
Matchen spelas söndagen den 14:e september på Åttans IP med avspark klockan 12.00 (samling vid Malmö Stadion, klockan 10.25).

Startelvan (4-4-2): Nils Löfberg – Christian Addo, Alexandar Trifkovic, Shadi Romi, Dardan Behrami – Adam Nordkvist, Samim Saadat, Joy Hossain, Dino Mesic – Hassen Lagoun, Stefan Vagic. Avbytare: Lukas Dahlström, Marko Krsmanovic, Nigel Jackman, Oscar Hansson, Safet Besic,